Для багатьох українців кабачок – один із найулюбленіших літніх овочів. З нього можна швидко приготувати безліч дієтичних страв.
Торт із кабачків – смачна та корисна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. Смачні рецепти кабачкового торта – читайте в матеріалі Фактів ICTV.
Торт із кабачків – класичний рецепт
Буде смачно, якщо додати у цю смачну та ситну закуски нарізані смажені печериці.
Вам знадобиться:
- кабачки – 1 кг
- яйця – 3 шт.
- борошно – 3 ст. л.
- подріблена зелень – 2 ст. л.
- морська сіль – 1 ч. л.
- часник – 2-3 зубки
- майонез, але можна замінити на сметану чи вершковий сир
- сіль, перець – до вашого смаку
- олія – для смаження
Приготування:
- Ретельно помийте кабачки та натріть їх на великій тертці. Додайте морську сіль та залиште овочі на 15 хв. Після цього відіжміть рідину, яку випустять кабачки, та злийте її.
- До кабачків додайте яйця, борошно та подрібнений часник. Посоліть, поперчіть та добре перемішайте тісто.
- Поставте сковорідку на вогонь, додайте олії та розігрійте. Починайте викладати кабачкове тісто на пательню ложкою, рівномірно розподіляючи. У вас має вийти кабачковий млинець, який потрібно обсмажити з двох сторін до утворення золотистої скоринки.
- Смажте млинці, поки не закінчиться тісто. Поки кабачки холонуть, приготуйте соус: в миску викладіть майонез, додайте подрібнений часник та зелень. Перемішайте та додайте улюблені спеції.
- Тепер складаємо торт: на тарілку викладіть перший млинець, промажте тонким шаром соусу та викладіть на верх інший млинець.
- Сформуйте кабачковий торт та відправте його в холодильник на 2 години.
Кабачковий торт з овочами
Сметану у рецепті торта з кабачків можна замінити густим натуральним йогуртом або майонезом з аквафаби.
Інгредієнти:
- кабачки – 1 кг
- яйця – 5 шт.
- борошно – 10-12 ст. л.
- сметана – 300-350 г
- часник – кілька зубків
- сіль та перець – до смаку
- помідори – 250-300 г
- твердий сир – 200-250 г
- зелена цибуля – до смаку
- олія – для смаження
Як готувати:
- Кабачки помийте, натріть на тертці та відіжміть зайвий сік. Додайте яйця, сіль, перець та ретельно перемішайте. Всипте борошно та розмішайте тісто. Маса повинна бути густою.
- Розігрійте пательню та змастіть її олією. Починайте викладати кабачкове тісто, формуючи млинці. Обсмажте кожен млинець із двох боків до золотистої скоринки.
- Викладіть млинці тарілку та залиште до повного охолодження.
- Тепер приготуйте начинку: змішайте сметану та кілька подрібнених зубчиків часнику, посоліть, поперчіть на свій смак. Ретельно перемішайте соус. Тепер помийте та наріжте помідори й зелену цибулю, а твердий сир натріть.
- Збираємо торт: викладіть на тарілку кабачковий млинець, змастіть соусом, викладіть помідори, зелену цибулю та сир. На верх покладіть інший млинець. Повторюйте шари, доки інгредієнти не закінчаться.
Відправте торт у холодильник на кілька годин, а потім насолоджуйтесь результатом. Смачного!
Фото: Pinterest