З соусом чи помідорною начинкою: два рецепти кабачкового торта

Владислава Ткаченко редакторка стрічки
Кабачковий торт

Для багатьох українців кабачок – один із найулюбленіших літніх овочів. З нього можна швидко приготувати безліч дієтичних страв.

Торт із кабачків – смачна та корисна страва, яку можна приготувати в домашніх умовах. Смачні рецепти кабачкового торта – читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Торт із кабачків – класичний рецепт

Буде смачно, якщо додати у цю смачну та ситну закуски нарізані смажені печериці.

Вам знадобиться:

  • кабачки – 1 кг
  • яйця – 3 шт.
  • борошно – 3 ст. л.
  • подріблена зелень – 2 ст. л.
  • морська сіль – 1 ч. л.
  • часник – 2-3 зубки
  • майонез, але можна замінити на сметану чи вершковий сир
  • сіль, перець – до вашого смаку
  • олія – для смаження

Приготування:

  1. Ретельно помийте кабачки та натріть їх на великій тертці. Додайте морську сіль та залиште овочі на 15 хв. Після цього відіжміть рідину, яку випустять кабачки, та злийте її.
  2. До кабачків додайте яйця, борошно та подрібнений часник. Посоліть, поперчіть та добре перемішайте тісто.
  3. Поставте сковорідку на вогонь, додайте олії та розігрійте. Починайте викладати кабачкове тісто на пательню ложкою, рівномірно розподіляючи. У вас має вийти кабачковий млинець, який потрібно обсмажити з двох сторін до утворення золотистої скоринки.
  4. Смажте млинці, поки не закінчиться тісто. Поки кабачки холонуть, приготуйте соус: в миску викладіть майонез, додайте подрібнений часник та зелень. Перемішайте та додайте улюблені спеції.
  5. Тепер складаємо торт: на тарілку викладіть перший млинець, промажте тонким шаром соусу та викладіть на верх інший млинець.
  6. Сформуйте кабачковий торт та відправте його в холодильник на 2 години.

Кабачковий торт з овочами

Сметану у рецепті торта з кабачків можна замінити густим натуральним йогуртом або майонезом з аквафаби.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг
  • яйця – 5 шт.
  • борошно – 10-12 ст. л.
  • сметана – 300-350 г
  • часник – кілька зубків
  • сіль та перець – до смаку
  • помідори – 250-300 г
  • твердий сир – 200-250 г
  • зелена цибуля – до смаку
  • олія – для смаження

Як готувати:

  1. Кабачки помийте, натріть на тертці та відіжміть зайвий сік. Додайте яйця, сіль, перець та ретельно перемішайте. Всипте борошно та розмішайте тісто. Маса повинна бути густою.
  2. Розігрійте пательню та змастіть її олією. Починайте викладати кабачкове тісто, формуючи млинці. Обсмажте кожен млинець із двох боків до золотистої скоринки.
  3. Викладіть млинці тарілку та залиште до повного охолодження.
  4. Тепер приготуйте начинку: змішайте сметану та кілька подрібнених зубчиків часнику, посоліть, поперчіть на свій смак. Ретельно перемішайте соус. Тепер помийте та наріжте помідори й зелену цибулю, а твердий сир натріть.
  5. Збираємо торт: викладіть на тарілку кабачковий млинець, змастіть соусом, викладіть помідори, зелену цибулю та сир. На верх покладіть інший млинець. Повторюйте шари, доки інгредієнти не закінчаться.

Відправте торт у холодильник на кілька годин, а потім насолоджуйтесь результатом. Смачного!

Фото: Pinterest

Categories: Їжа Тіло