Завдяки вмісту клітковини, полуниця допомагає підтримувати стабільний рівень глюкози в крові та зменшує швидкість всмоктування цукру. За результатами наукових досліджень, полуниця:
- знижує загальний холестерин та холестерин ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ);
- покращує тонус судин;
- зменшує запалення;
- знижує резистентність до інсуліну та стабілізує рівень цукру в крові.
Крім того, полуниця багата на вітаміни, мікроелементи та антиоксиданти, які захищають клітини від окислення.
– Хоча енергетична цінність полуниці складається з вуглеводів, глікемічний індекс середній (32). Тож ягоди не можуть призвести до різких перепадів рівня цукру в крові за умови помірного споживання, – каже лікарка.
Скільки можна їсти полуниці при цукровому діабеті
За словами Діни Крилової, рекомендована доза полуниці для людей з цукровим діабетом має бути до 200 г свіжих ягід на день.
Але варто споживати їх як десерт після основного прийому їжі, оскільки часті перекуси при цукровому діабеті не рекомендовані.
-Також слід пам’ятати, що полуниця може викликати алергічну реакцію, тому будьте уважні, як ваш організм на неї реагує, – нагадує ендокринологиня.