Науковці спростували міф про користь морозива на сніданок

Науковці спростували міф про користь морозива на сніданок

Японські вчені у одному зі своїх досліджень дійшли висновку, що вживання морозива може покращити розумову працездатність.

Група, яка їла на сніданок морозиво, могла впоратися з завданнями набагато краще і швидше.

Тоді вчені дійшли висновку, що морозиво здатне струшувати мозок людини і швидко виводити його із сонного стану.

Але насправді це не так. Адже до складу звичайного морозива входять соєва олія, кукурудзяний сироп і пектин.

Читайте: З салом, молоком, м’ясом і фруктами. Як змінився смак морозива за 4 тис. років

Одна порція морозива Ben & Jerry’s містить 260 калорій, 23 грами цукру і 14 грамів жиру.

При цьому, Американська кардіологічна асоціація рекомендує жінкам споживати менше 100 калорій цукру в день, а чоловікам – менше 150.

Враховуючи те, що в одному грамі цукру міститься чотири калорії, одна порція морозива містить майже 100% рекомендованої загальної кількості цукру.

Тому морозиво на сніданок – далеко не ідеальний вибір.

До слова, раніше Факти ICTV писали про те, що чорне морозиво може нашкодити здоров’ю.

Джерело: RemedyDaily

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка