Смачні осінні напої здатні завдати більше шкоди, ніж користі, адже можуть призвести до карієсу.
Стоматолог Заїм Джафрі, пояснив, чого варто уникати, аби не зіпсувати зуби і посмішку.
Яких напоїв варто уникати восени
Гарбузове лате. Напій може містити до 50 г цукру, що удвічі перевищує рекомендовану добову норму.
Така кількість цукру сприяє утворенню кислот, які розм’якшують зубну емаль, роблячи її вразливою до карієсу.
Глінтвейн забарвлює зуби та зменшує слиновиділення внаслідок вмісту алкоголю, який входить до складу.
Через це порожнина рота зневоднюється. Щоб запобігти цьому, лікар радить після глінтвейну випити води.
Дуже гаряча кава звісно добре зігріває, але водночас пошкоджує зуби. Різкі перепади температури підвищують ризик утворення тріщин.
До того ж кава знижує pH у роті, що сприяє ерозії емалі і пожовтінню. Беріть трубочку, яка зменшить контакт із зубами.