Чай з горобини: чим корисний напій та як приготувати

горобина
Джерело: Pexels

Горобина – це ягода, яку асоціюють із символом України. Вона не тільки красива, а й корисна для здоров’я.

Чому корисна горобина

Ягоди горобини спочатку мають помаранчевий відтінок, а коли дозрівають набувають насиченого червоного кольору.

Фітотерапевт Генрик Ружанський говорить, що ягоди горобини багаті на флавоноїди, фітостероли, фенольні сполуки та лігнани, а також містять численні вітаміни: C, B, A, K, P та мікроелементи: калій, магній, натрій та мідь.

Зараз дивляться

Попри всі властивості горобина непридатна для вживання в сирому вигляді. Її використовують для приготування варення, настоянок, сиропів, чаїв та інших лікувальних засобів.

Чай з горобини: чим корисний

Чай з горобини сприяє очищенню організму від токсинів, підтримує роботу серцево-судинної системи, знижує ризик атеросклерозу та сприяє зниженню набряків.

Через високий вміст вітаміну C, напій також допомагає у зміцненні імунітету, бореться з бактеріями та вірусами. Він ще полегшує симптоми застуди.

Крім того, настій з ягід горобини можна використовувати в косметології для догляду за шкірою. Він зволожує та освітлює шкіру.

Горобиновий чай: як приготувати

Найкращі ягоди для чаю – ті, які зібрані після перших заморозків. Проте вже зараз їх можна використовувати, попередньо заморозивши на 24 год.

Для приготування напою, потрібно взяти чайну ложку подрібнених та висушених ягід, залити їх 250 мл окропу та дати настоятися 10-15 хв.

За бажанням до чаю можна додати мед та лимонний або малиновий сік.

Пити такий напій можна один-два рази на тиждень.

Джерело: Strona Zdrowia

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка