Чим корисна суниця: головні переваги для здоров’я

суниця
Джерело: Pixabay

Серед ягід суниця є рекордсменкою за кількістю вітаміну С, але на цьому її переваги не закінчуються, адже вона – справжній природний лікар.

Чим корисна суниця для чоловіків і жінок – у матеріалі Фактів ICTV.

Чим корисна суниця

Підтримує імунітет, покращує здоров’я серця, регулює рівень цукру в крові та піклується про шкіру. Розглянемо основні переваги суниці для вашого здоров’я.

Зараз дивляться

Суниця містить велику кількість вітаміну С, який допомагає боротися зі шкідливими вільними радикалами та інфекціями, сприяє виробленню колагену, а також зміцненню імунної системи.

Лише уявіть – одна склянка ягід забезпечує понад 100% рекомендованої добової норми  важливого вітаміну.

Крім того, суниця багата на флавоноїди, зокрема кверцетин і антоціани. Ці активні речовини мають широкий спектр біологічної активності: вони беруть участь в окисно-відновлювальних процесах, виконуючи антиоксидантну функцію, поглинають ультрафіолетові промені та запобігають руйнуванню хлорофілу.

Антиоксиданти, які також входять до складу суниці, захищають клітини від ушкоджень, уповільнюють процеси старіння організму, знижують ризик розвитку хронічних захворювань.

Завдяки високому вмісту калію вживання суниці допомагає чоловікам і жінкам підтримувати нормальний артеріальний тиск.

Маючи низький глікемічний індекс, суниця не спричиняє різкого підвищення рівня цукру в крові. Тож їсти ягоди можна навіть людям із діабетом.

Ба більше,  регулярне вживання суниці нормалізує роботу кишківника, покращує травлення та запобігає закрепам.

І нарешті, суниця є чудовим продуктом для тих, хто прагне схуднути, адже клітковина надовго зберігає відчуття ситості.

Суниця: шкідливі властивості

Однак велика кількість суниці може мати негативний вплив на організм. Найпоширеніші симптоми передбачають почервоніння шкіри, свербіж, висипання, запаморочення та нудоту.

Вагітним жінкам лікарі не рекомендують їсти суницю, оскільки її дрібне насіння є сильним алергеном.

Воно може подразнювати слизову оболонку кишечника, тому суницю не слід вживати також при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

Джерело: Healthline

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка