Цілюща порічка: чим корисна червона смородина

порічка
Джерело: Pixabay

Червона смородина, або порічка, відома у світі ще з XVI століття як цілющий продукт. За тих  часів її вважали символом довголіття та здоров’я. Про те, чим корисна червона смородина – у матеріалі Факти ICTV.

Чим корисна червона смородина: властивості

Ягоди порічки мають безліч корисних властивостей. У народній медицині червону смородину використовують для зняття запальних процесів, лікування захворювань шлунково-кишкового тракту та навіть для гальмування новоутворень в організмі.

Багатий вміст пектину сприяє виведенню токсинів і шлаків, що покращує роботу кишківника і заспокоює шлунок.

Зараз дивляться

Червона смородина містить велику кількість вітамінів і мінералів, серед яких вітаміни Р, С, А, В1, В2, а також калій, залізо та каротин.

Вміст калію допомагає підтримувати здоров’я серця і нормальний рівень вологи в організмі. Крім того, порічка має протизапальні, жовчогінні, кровоспинні та проносні властивості.

Її споживання може підвищити апетит і засвоєння білків, а також сприяє виведенню холестерину.

Кому не можна їсти порічку

Попри всі корисні властивості червоної смородини, важливо пам’ятати про протипоказання.

Лікарі не рекомендують порічку людям з виразковою хворобою шлунка, гепатитами, гастритами, слабкою здатністю згортання крові або гемофілією.

Джерело: Northwest Wild Food

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка