Дієтолог і засновниця клініки Healthy Mays Мейс Аль-Алі радить їсти хурму щодня, щоб схуднути і наситити організм корисними вітамінами та мікроелементами.
“Не судіть про книгу за обкладинкою”
За словами дієтолога, хурма є дешевшою альтернативою популярним сезонним фруктам. Ці помаранчеві плоди багаті вітамінами С, Е і калієм, їхня калорійність становить 118 калорій на порцію.
– Не судіть про книгу за обкладинкою, оцінюючи цей чудовий зимовий фрукт. Хурма зовні дуже схожа на помідор, проте її помаранчева, схожа на манго м’якоть ніжна і має імуностимулювальні властивості, – зазначає експерт.
Зменшує запалення
За її словами, хурма містить лише 0,3 г жиру на порцію та шість грамів клітковини, яка допомагає зменшити запалення та сприяє здоровому травленню.
– Таніни в хурмі можуть зменшити запалення, діючи проти бактерій і зменшуючи інфекції, – пояснює Аль-Алі.
Регулює цукор у крові
Дієтолог зазначає, що, незважаючи на солодкість, дослідження показують, що хурма може допомогти в боротьбі з діабетом, запобігаючи раптовим стрибкам рівня цукру в крові.
Хурму можна їсти свіжою, сушеною або приготованою, її часто використовують у желе, напоях, пирогах, карі та пудингах, додає дієтолог.
Джерело: Express