Лікар пояснив, як насолоджуватися червоним м’ясом, сиром і вином і залишатися здоровим

Як різати м'ясо на шашлик

Навіть якщо ви любите те, що зазвичай вважають не дуже корисним, не означає, що ви маэте повністю цього уникати.

Один з найвідоміших британських лікарів Тімоті Спектор розповів, як насолоджуватися улюбленими продуктами без шкоди для здоров’я.

Здоровий спосіб життя і збалансоване харчування

Червоне м’ясо сьогодні не таке популярне, як 20-30 років тому через етичні та екологічні проблеми. Але все одно воно може бути частиною вашого раціону.

Зараз дивляться

Відмовившись від м’яса на шість років через страх за здоров’я, Тім Спектор знову раз чи два на місяць залюбки його їсть, аби уникнути дефіциту вітаміну В12.

Наукові дані показують, що вживання якісного м’яса в помірних кількостях не має серйозних ризиків для здоров’я.

До речі, це також стосується шоколоду. Високоякісний темний шоколад з вмістом какао понад 70%  дуже корисний, оскільки містить клітковину та поліфеноли, які знижують ризик серцевих захворювань.

Щодо алкоголю. За даними ВОЗ, безпечної дози не існує. Але результати наукових досліджень і досвід французів, італійців та іспанців, для яких червоне вино – дань багатовікової національної традиції, свідчать, що вживання одного-двох келихів на день може знизити ризик серцевих захворювань завдяки поліфенолам.

І ще один продукт, який викликає неабиякі суперечки – сир. Здавалося б, насичені жири провокують безліч проблем.

Але насправді їсти його не тільки можна, але й потрібно через високий вміст пробіотиків.

А ще корисніше разом з ферментованими стравами, як-от квашена капуста або кімчі.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка