Національний день пасти в США щорічно святкують 17 жовтня. Свято прославляє пасту як універсальну страву та дозволяє насолодитися різноманітними її видами.
Але чому паста стала такою популярною в Америці? Дізнаймося разом!
Як паста потрапила до США
Цікаво, що макарони вперше з’явилися зовсім не в Італії, а в Китаї. Однак паста, яку ми знаємо сьогодні, стала популярною завдяки італійським традиціям.
До Америки пасту привіз не хто інший, як Томас Джефферсон, третій президент США. Під час своєї дипломатичної місії у Франції він познайомився з цим продуктом і в 1789 році привіз пасту до Нового Світу.
З того часу паста поступово, але дуже швидко стала улюбленою стравою багатьох американців.
Що таке справжня італійська паста
В Італії слово паста охоплює велику кількість макаронних виробів, приготованих з твердих сортів пшениці, води та іноді яєць.
Існує сотні видів пасти: спагеті, пене, фарфалле, фузілі, та інші. Залежно від регіону, одна і та ж форма пасти може називатися по-різному.
Як святкують Національний день пасти
Хоча не відомо, хто саме вигадав Національний день пасти, це свято дає чудовий привід для відвідування італійського ресторану або приготування улюбленої страви з пасти вдома.
Отже, варто насолодитися в цей день стравою з макаронних виробів! Тож, якщо ви любите пасту, не пропустіть 17 жовтня та заплануйте для себе та родини щось цікаве та апетитне.
Цікаві американські варіації страв з пасти
Американці створили свої цікаві страви на основі пасти. Наприклад, Mac and cheese – це запіканка з макаронів у сирному соусі.
Ще однією улюбленою стравою є холодні салати з макаронів, які часто готують для пікніків та барбекю.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.