Науковці пояснили, чи справді заморозка хліба робить його кориснішим.
Чому радять заморожувати хліб
Фахівці пояснюють, що під час випікання хліба крохмаль розширюється та стає клейким. Таким чином випічка стає легшою для перетравлення та засвоєння організмом.
При охолодженні розширений крохмаль знову зменшується та перетворюється на так званий стійкий. Ферментам травного тракту буде важче його розщепити, а значить буде витрачатися більше зусиль на перетравлення. Таким чином можна уберегтися від різкого скачку рівня цукру в крові, як зазвичай відбувається при перекусі вуглеводами.
Стійкий крохмаль, який утворюється в результаті замороження, позитивно впливає на мікрофлору кишківника та знижує рівень холестерину.
Чи потрібно заморожувати хліб: дослідження
Учені провели дослідження, в ньому брали участь 10 людей.
З’ясувалося, що вживання замороженого хліба знижує рівень цукру в крові на 31% протягом двох годин.
Замороження хліба справді має переваги на кілька годин після його споживання. Однак у довгостроковій перспективі не помітний вплив охолодження на апетит, вагу чи ризики захворювань.

Джерело: ScienceAlert