Небезпечні на 30%: харчові добавки можуть підвищувати ризик онкологічних захворювань

Марина Мелехова редактор стрічки
пігулки

Здається, БАДи, полівітаміни  та харчові добавки мають лише допомагати організму відновлюватися. Проте експерти Killing Cancer Kindly під керівництвом лікаря-онколога Мохаммада Муніба Хана попереджають, що вони здатні підвищувати ризик раку на 30%, тому повинні мати відповідне маркування.

Як БАДи та вітамінні комплекси впливають на організм

Деякий час біодобавки вважалися безпечними для використання. Саме тому мільйони людей приймають БАДИ і полівітаміни, аби покращити стан: подолати  стрес, втому, сезонні респіраторні захворювання тощо, але навіть не уявляють, що ризикують здоров’ям.

– Синтетичні пігулки містять дуже високу концентрацію поживних мікроелементів, які значно перевищують потреби середньостатистичної людини, — стверджує лікар.

За його словами,  організм не в змозі використати надлишки органічних сполук, які несуть загрозу для живлення ракових клітин, що виробляються щодня.

Вчений наводить дані досліджень щодо прямого зв’язку між споживанням синтетичних вітамінів і підвищенням випадків раку легенів, простати, кишківника та молочної залози.

Причому ризик є однаковим для всіх дорослих незалежно від того, який спосіб життя вони ведуть. Він додає, що краще їсти природні вітаміни фруктів та овочів, адже вони набагато корисніші для травлення.

Джерело: Daily Record