Запобігти раку: вчені підтвердили, що цей овоч зменшує ризики розвитку хвороби

Запобігти раку: вчені підтвердили, що цей овоч зменшує ризики розвитку хвороби
Джерело: Pixabay

Науковці підтвердили, що вживання моркви зменшує ризик розвитку раку.

Група нутриціологів з Університету Ньюкасла (Велика Британія) провела велике дослідження.

Дослідження користі моркви

Вони проаналізували ретроспективні та прогностичні дослідження, враховуючи дані про понад 4,7 млн пацієнтів.

Зараз дивляться

Особливо вчені приділили увагу фітохімічним речовинам, наприклад поліацетиленам, які містяться в моркві. Саме вони відомі своєю протираковою дією.

Дослідження підтвердило – ці речовини разом із альфа- і бета-каротинами відіграють ключову роль у зниженні ризику раку.

Боротьба з раком

Результати засвідчують – вживання 400 г моркви на тиждень може знизити ризик раку приблизно на 20%.

Раку можна запобігти, навіть якщо тижневий раціон передбачає лише одну порцію моркви. Імовірність появи онкохворби у цьому випадку зменшується на 4%.

Один з авторів дослідження Чарльз Оджобор наголосив, що позитивний ефект виявився стійким і не залежав від типу раку чи географічного регіону.

Джерело: Critical Reviews in Food Science and Nutrition

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка