Йогурт знижує ризик розвитку раку у чоловіків – вчені

Йогурт знижує ризик розвитку раку у чоловіків – вчені

Дві порції йогурту на тиждень можуть захистити від утворення поліпів у кишечнику.

Такого висновку дійшли вчені з Вашингтонського університету.

– Наше дослідження – новий доказ того, що йогурт здатний запобігти і знизити ризик розвитку раку кишечника та інших видів раку на ранній стадії, – каже доктор Інь Цао з Вашингтонського університету.

На їхню думку такий ефект пов’язаний з корисними бактеріями – Lactobacillus bulgaricus і Streptococcus thermophilus. Вони позитивно впливають на здоров’я кишечника, підвищують імунітет і зменшують запальні процеси в організмі.

Зараз дивляться

Читайте: Популярний замінник цукру спричиняє рак – дослідження

Вчені вивчали дані про стан здоров’я і харчування 32 тисяч чоловіків протягом 25 років. Також вони провели дослідження і серед 55 тисяч жінок, проте серед них не був помічений зв’язок між вживанням йогурту і раком.

До речі, вчені довели, що аналіз крові здатний виявити ознаки раку задовго до перших проявів хвороби.

Джерело: The Independent

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка