Дві порції йогурту на тиждень можуть захистити від утворення поліпів у кишечнику.
Такого висновку дійшли вчені з Вашингтонського університету.
– Наше дослідження – новий доказ того, що йогурт здатний запобігти і знизити ризик розвитку раку кишечника та інших видів раку на ранній стадії, – каже доктор Інь Цао з Вашингтонського університету.
На їхню думку такий ефект пов’язаний з корисними бактеріями – Lactobacillus bulgaricus і Streptococcus thermophilus. Вони позитивно впливають на здоров’я кишечника, підвищують імунітет і зменшують запальні процеси в організмі.
Читайте: Популярний замінник цукру спричиняє рак – дослідження
Вчені вивчали дані про стан здоров’я і харчування 32 тисяч чоловіків протягом 25 років. Також вони провели дослідження і серед 55 тисяч жінок, проте серед них не був помічений зв’язок між вживанням йогурту і раком.
До речі, вчені довели, що аналіз крові здатний виявити ознаки раку задовго до перших проявів хвороби.
Джерело: The Independent