О 4 годині ранку 24 жовтня Україна перейде на зимовий час.
Щоб прискорити адаптацію до нових біоритмам, варто два тижні контролювати свій раціон.
Що ж можна робити до і після переведення часу:
- Лікарі рекомендують виключити алкоголь. Етанол негативно впливає на центральну нервову систему, порушуючи, зокрема, сон. У результаті мозок не розслабляється, вранці долає втому, а адаптаційні процеси ускладнюються.
- Не можна їсти копчену ковбасу і бекон. При новому режимі харчування вашому організму буде складніше перетравлювати їжу. Тому перекус копченостями ускладнить його роботу і може привести до діареї і метеоризму.
- Не вживайте смажені страви. Картопля-фрі, крильця в клярі, стейки містять канцероген – окислений жир, і для шлунково-кишкового тракту таке навантаження може стати також непосильним.
Читайте: Як переведення годинників на зимовий час впливає на здоров’я
Зараз дивляться
Як підготувати організм до переведення часу
- Приймайте вранці контрастний душ.
- Щодня вживайте 200 мл йогурту або кефіру, оскільки кисломолочні продукти допоможуть травленню, підтримають баланс корисної мікрофлори.
- Перед сном робіть гімнастику.
Перехід України на зимовий час
Переводити годинники на зимовий час в Україні будуть о 4.00 ночі з 24 на 25 жовтня, з суботи на неділю.
Крутити стрілки годинника потрібно на годину назад. Це означає, що поспати можна буде на годину довше.