Лайфхакер пропонує три способи заварювання напою.
Відкритий бразильський метод
Для цього беремо 9 г кави крупного помолу на 100 мл води. При цьому використовуємо гарячу воду – приблизно 92 градуси для всіх трьох методів.
Напій настоюється 4 хвилини, після чого верхню плівку кави потрібно просто зняти ложкою.
Кава у чашці по-варшавськи
Каву дрібного помелу залити водою і настоювати, накривши блюдцем.
Його прийнято пити прямо з гущею. Це не всім подобається, але напій виходить дуже міцним і бадьорить.
Кава у чашці по-кубинськи
Гранований стакан, 20 г цукру тросника і 13 г кави середнього помелу. Перемішайте каву з цукром і залийте водою. Можна ще додати краплю рому.
Читайте: Кава для схуднення: як правильно пити
До речі, щоденне вживання кави знижує ризик захворіти на цироз печінки.