Шеф Тьєррі Маркс навчає українців кулінарії у Франції

Всесвітньо відомий шеф-кухар Тьєррі Маркс навчає українців кулінарії у Франції

У Тулузі розпочався особливий кулінарний проєкт для 12 українців під керівництвом французького шеф-кухаря Тьєррі Маркса, володара зірки Мішлен.

Навчання українців кулінарії та підтримка від шефа Тьєррі Маркса

Цей проєкт не просто навчає куховарству, а допомагає переселенцям з України відкрити для себе нові можливості через приготування їжі. Для багатьох учасників це шанс розпочати нове життя після війни.

Перший урок був присвячений французькій класичній кухні –  учні готували круасани та багети. Це стало не лише кулінарним досвідом, а й можливістю для українців відчути щось нове і знайти натхнення для змін у своєму житті.

Зараз дивляться

Тьєррі Маркс, колишній військовий, підтримує своїх учнів не тільки через навчання, а й через спільну віру в силу кулінарії як способу подолати травми та відновити емоційний баланс.

Одним із учасників став 24-річний Віталій Агеєв, який під час війни служив під Маріуполем, був поранений і провів майже рік у полоні. Для нього навчання в кулінарній школі стало можливістю повернутися до нормального життя після складних випробувань.

Проєкт La Cantine de Mariupol –  це не просто кулінарні курси. Він має глибоку місію допомогти людям знайти себе, відновити сили та повернути надію. Це ініціатива, що символізує підтримку та солідарність.

Організація Stand With Ukraine, яка координує цей проєкт, надає українцям не лише кулінарні навички, а й підтримку на шляху до нових можливостей та інтеграції в нове життя.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка