Вікове погіршення зору можна сповільнити, ввівши в раціон один овоч і один фрукт – фахівці

офтальмолог

Член Американської оптометричної асоціації Гайджел Бест назвав ківі і болгарський перець – тими природними продуктами, які здатні сповільнити погіршення зору, пов’язане з віковою дегенерацією жовтої плями.

Ківі і перець проти дегенерації жовтої плями

Це прогресуючий стан, що веде до поступової втрати центрального зору.

– Перець і ківі не тільки багаті антиоксидантами і клітковиною, а й містять вітаміни С і Е, – пояснив фахівець.

За твердженням Беста, для здоров’я очей важливий насамперед вітамін С, оскільки він допомагає формувати колаген – білок, що впливає на структуру очей.

Зараз дивляться

Наукові дані свідчать, що вітамін С знижує ризик розвитку катаракти, а в поєднанні з іншими важливими поживними речовинами, що є в зазначених продуктах, він може уповільнити прогресування вікової дегенерації жовтої плями і втрати гостроти зору.

Оптометрист наголошує, що болгарський перець краще вживати сирим, оскільки приготування знижує рівень вітаміну С.

– Що яскравіший перець, то він кращий для очей, – наголошує Бест.

Джерело і фото: American Optometric Association

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка