Які є міфи про здорове харчування та що має бути в раціоні – розповіли у МОЗ

Які є міфи про здорове харчування та що має бути в раціоні – розповіли у МОЗ
Джерело: Pixabay

У 2020 році стартувала реформа харчування у закладах освіти за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Її завдання – виховати здорові харчові звички в дітей з раннього віку.

Однак не менш важливо забезпечити збалансоване харчування вдома для всієї родини.

У МОЗ розповіли про міфи й упередження стосовно здорового харчування.

Зараз дивляться

Мед як заміна цукру

Хоча мед може служити альтернативою, важливо пам’ятати, що він містить і вільний цукор. Рекомендації ВООЗ стосовно обмеження споживання цукру слід дотримуватися, незалежно від джерела.

Сіль потрібно обмежувати тільки людям, які мають проблеми зі здоров’ям

Надмірна кількість солі в раціоні спричиняє гіпертонічні хвороби, інсульт, хвороби серця та нирок. Більшість надлишкової солі надходить із переробленими продуктами.

Знежирені продукти корисніші

Кількість і якість жиру мають значення. Знежирені продукти можуть містити більше цукру та солі.

Експерти рекомендують утримуватися від їжі з низьким вмістом жиру та зосереджуватися на ненасичених амінокислотах.

Вуглеводи – це погано

Вуглеводи можуть бути корисними, якщо правильно обрати їх джерела.

Фахівці радять вживати цільнозернові продукти, овочі та фрукти, бобові.

Є продукти, які “чистять” організм

Немає доказів, що деякі продукти мають очищувальний ефект на організм.

Здорове харчування, фізична активність і нормальний питний режим є основою для збереження здоров’я.

Правильне харчування не лише покращить самопочуття та фігуру, а й допоможе запобігти ризикам, пов’язаними з надлишковою вагою та хворобами серця.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка