Сьогодні дедалі більше людей їдять однакові страви щодня.
Модна тенденція, що вирує у популярних соціальних мережах, має свої переваги: від зменшення стресу під час вибору їжі до контролювання кількості калорій.
Корисно це чи може завдати шкоди організму? Відповідь експертів – у матеріалі.
Меню на кожний день
Однією з найбільших радостей є можливість насолоджуватися різними інгредієнтами. Однак тренд на одноманітні страви набирає обертів.
Наприклад, у TikTok користувачі діляться своїм досвідом. Зокрема Бішой Келла зазначає, що прагне звести до мінімуму рішення щодо їжі, щоби звільнити час і зусилля на вибір інгредієнтів та їх приготування.
Мікробіом і харчування
Проте медики не підтримують таку практику. Вони вказують на те, що одноманітне харчування може призвести до дефіциту важливих поживних речовин.
На думку експертів, прагнення їсти одні й ті самі страви може свідчити про наявність психологічних та інших проблем, як-от депресія, розлад харчової поведінки, дисбактеріоз тощо.
Вони рекомендують збалансований раціон з високим вмістом клітковини, білків, повільних вуглеводів, вітамінів та мінералів.
Адже мікробіом кишківника є ключем до здоров’я. Що більше корисних мікробів, тим краще вони захищають організм.
Джерело: Health