Лікарі назвали п’ять видів чаю, які допомагають боротися з гіпертонією

чай
Джерело: Unsplash

Боротьба з гіпертонією часто включає не лише лікування препаратами проти високого тиску, а й споживання корисних напоїв. Експерти назвали п’ять корисних видів чаю, які нормалізують і знижують артеріальний тиск.

Цілюще джерело

  1. Зелений чай очолює список, оскільки містить флавоноїди, які підтримують здоров’я серця. Для зниження артеріального тиску експерти рекомендують споживати щонайменше 400 мл  щодня.

    чай

    Фото: Unsplash

  2. Чай з гібіскусу також дуже ефективний у боротьбі з гіпертонією завдяки антоціанам та іншим антиоксидантам.

    Які чаї допомагають боротися з підвищеним тиском – дієтологи Фото 2

    Фото: Depositphotos

  3. Ромашка добре відома своїми заспокійливими властивостями. Однак антиоксиданти та флавоноїди, які містять квітки, не лише знімають стрес та напруження.
    ромашка, квітка

    Фото: Unsplash

    Ромашковий чай також може допомогти знизити рівень поганого холестерину і тригліцеридів та запобігти звуженню артерій.

  4. Чорний чай. У чайному настої міститься чимало корисних речовин, більшість з яких не руйнується навіть у гарячій воді.
    чай

    Фото: Unsplash

    Дослідження показують, що чорний чай знижує артеріальний тиск та захищає серце і судини. Регулярне споживання чаю навіть зменшує ризик інсульту.

  5. Улун. В Китаї його називають синьо-зеленим або блакитним. За властивостями подібний до зеленого і чорного чаю, тобто він дуже корисний для здоров’я серця.

Приготування різних видів чаю

Для приготування чайного напою зазвичай застосовують метод заварювання: сухий чай заливають гарячою водою і настоюють. Дозування і температура води залежать від певного виду чаю та національних традицій.

чай, чоловік і жінка

Фото: Pixabay

Вважається, що більше ступінь ферментації чаю, тим вищою має бути температура води. Зелені чаї заварюють водою низької температури (60-80°C), чорні — крутим окропом, температура заварювання улунів змінюється залежно від ферментації.

Зараз дивляться

Пуери заварюють окропом або навіть варять як каву: чай сиплють у холодну воду і нагрівають майже до кипіння.

Джерело: Study finds

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка