Дистанційна робота сприяє тому, що люди почали пити більше алкоголю на карантині.
Про це заявив медичний директор Центрального інституту душевного здоров’я в Мангеймі (Німеччина) Фальк Кіфер.
За словами експерта, це через зміну способу життя, адже через карантин не потрібно їздити на роботу, зустрічатися з колегами.
Читайте: Чи рятують алкоголь і гаряча ванна від Covid-19
– Багато хто вважає, що алкоголь знімає стрес і послаблює відчуття тривоги і страху. Саме ці емоції переважають під час пандемії. Їх намагаються зняти алкоголем, – розповідає Кіфер.
Він додав, що у вживанні алкоголю важливе дозування, інакше він перетвориться на отруту, яка шкодитиме здоров’ю.
До слова, продаж алкоголю в Україні зріс на 4-5% під час карантину. Також у Держстаті відзвітували про збільшення імпорту вина.
Раніше Факти ICTV писали, що продаж алкогольних напоїв у Фінляндії у квітні зріс на 23% порівняно з тим самим періодом минулого року.