Абрикоси – це не лише смачний фрукт, а й цінне джерело вітамінів і мінералів, які можна зберегти на зиму, використовуючи простий і ефективний рецепт заготівлі.
Отже, готувати будемо абрикоси на зиму половинками. Без кісточки, без води, усього з трьох інгредієнтів.
Як приготувати абрикоси на зиму половинками
Лимонна кислота слугує консервантом та зменшує надмірну солодкість заготовки. Навіть одна ложка цього десерту зробить сніданок або перекус більш смачним, поживним і корисним.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- абрикоси – 2 кг
- цукор – 700 г
- лимонна кислота – 1/4 ч. л.
Абрикоси половинками: рецепт покроково
- Абрикоси миємо, розділяємо на половинки й виймаємо кісточку.
- Цукор гарно перемішуємо з лимонною кислотою.
- У стерилізовані банки викладаємо шарами половинки абрикос, кожен шар посипаючи цукром з лимонною кислотою.
- Банки з абрикосами ставимо у прохолодне місце приблизно на 10-12 годин, щоби фрукти гарно пустили сік.
- Абрикоси на зиму половинками ставимо у каструлю, застелену тканиною. Вливаємо теплу воду і стерилізуємо після закипання води від 15 до 25 хвилин, в залежності від розміру банок. Цей крок забезпечить довготривале зберігання нашої заготівлі.
- Після стерилізації банки закатуємо, укутуємо в теплий плед чи великий рушник та залишаємо на добу.
Абрикоси половинками на зиму готові. Переносимо банки на зберігання у льох. Усім солодкої зими!
Читайте також:

Джерело: Смачно