Апельсиновий лікер – цікава ароматна настоянка, що має безліч варіацій.
Цей яскравий напій зігріває своїм цитрусовим ароматом і здатний прикрасити будь-яке свято.
Апельсиновий лікер – це не лише напій, а й цікавий інгредієнт, який можна додавати в інші страви. Наприклад, до десертів, просочення коржів для торта чи використовувати як основу для коктейлів.
Зараз дивляться
Отже, як зробити апельсиновий лікер в домашніх умовах за перевіреним часом рецептом – читайте в матеріалі.
Секрети приготування апельсинового лікеру:
- Апельсини часто покривають воском чи обпилюють іншими добавками. Тому перед приготуванням напою їх обов’язково треба гарно промити, бажано з харчовою содою.
- Найкращий лікер вийде з якісного спирту. Але якщо немає можливості його придбати, якісна горілка також підійде.
- У цей напій, для створення нових смакових відтінків, можна додавати спеції (ваніль, кориця тощо).
Як зробити апельсиновий лікер
Інгредієнти:
- апельсини (великі) – 6 шт.
- спирт – 500 мл
- цукор – 350 г
- вода – 350 мл
Апельсиновий лікер: рецепт покроково
- Апельсини гарно промиваємо спочатку теплою водою, потім водою з содою, а потім ще раз 2-3 рази холодною водою та обсушуємо їх.
- Знімаємо з цитрусових цедру так, щоб білої частини було на ній мінімум. Апельсини без цедри загортаємо у харчову плівку і поміщаємо у холодильник для зберігання. Вони нам також знадобляться.
- У чисту та суху літрову скляну банку викладаємо цедру і заливаємо її спиртом. Банку закриваємо кришкою і ставимо у темне місце на тиждень. Щодня банку з настоянкою бажано збовтувати.
- Через тиждень проціджуємо настоянку через два-три шари марлі. Переливаємо її в літрову банку і додаємо охолоджений цукровий сироп.
- Для цукрового сиропу в каструльку всипаємо цукор і вливаємо воду. Доводимо до закипання і готуємо, помішуючи, близько 7 хвилин. Тим часом апельсини дістаємо з холодильника, вичавлюємо з них фреш та проціджуємо його через дрібне ситечко чи марлю. Апельсиновий фреш переливаємо у каструльку з сиропом, доводимо до кипіння та готуємо ще 2 хвилини. Сироп повністю охолоджуємо.
- Банку з апельсиновим сиропом закриваємо кришкою і поміщаємо на 2-3 дні у холодильник.
Вживаймо відповідально. Смачного!
Домашній апельсиновий лікер зберігається в прохолодному темному місці. З часом його смак стає лише кращим.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.