Марокканські млинці з тисячею дірочок, або багрір, є традиційною стравою північної африканської кухні, популярною в Алжирі, Марокко, Тунісі та інших країнах регіону. Їх зазвичай печуть під час Рамадану.
Якщо ви любите млинці, то варто спробувати приготувати багрір разом із дітьми, вони будуть просто в захваті. Марокканські млинці мають дуже м’яку та губчасту текстуру і залишаються такими навіть після зберігання кілька днів у холодильнику.
Як приготувати ці апетитні млинці на Масляну 2025 – читайте в нашому матеріалі.
Рецепт приготування марокканських млинців
Рецепт млинців з тисячею дірочок надзвичайно простий, оскільки багрір печуть тільки з одного боку.
Основою для марокканських млинців є манка та дріжджі, внаслідок чого вони виходять надзвичайно ажурними. Але не потрібно чекати, поки тісто підійде, багрір готується дуже легко та швидко.
Інгредієнти для приготування марокканських млинців:
- 630 мл теплої води
- 300 г манної крупи
- 125 г борошна
- 11 г розпушувача для тіста
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- 1 ч. л. цукрової пудри
- 1 щіпка солі
Приготування
- Щоб приготувати марокканські млинці з дірочками, підготуйте відповідні продукти. Дріжджі краще використовуйте швидкодіючі, оскільки вони одразу змішуватимуться з борошном.
- Воду злегка підігрійте, вона має бути теплою на дотик, але не гарячою.
- Візьміть миску, всипте манку, борошно, цукор, сіль і дріжджі (якщо ви використовуєте звичайні, не швидкодіючі дріжджі, то попередньо розведіть їх у невеликій кількості теплої води). Розпушувач поки що не всипайте, він додається пізніше. Перемішайте сухі інгредієнти.
- Влийте в суху суміш теплу воду, розмішайте вінчиком. А потім збийте суміш міксером або блендером протягом 3-4 хв. І тільки зараз додайте розпушувач і знову перемішайте тісто, воно має нагадувати за консистенцією рідку сметану.
- Накрийте миску з тістом рушником і залиште постояти 30 хв. За цей час з’являться дірочки, а обсяг тіста збільшиться.
- Перед випіканням ще раз перемішайте тісто для марокканських млинців.
- Розігрійте на сильному вогні пательню, змастивши її краплею олії. Вилийте в центр трохи тіста, злегка покрутіть пательню, щоб воно розтеклося тонким шаром. Розмір марокканських млинців невеликий – 10-12 см.
- Смажте марокканські млинці на середньому вогні, з одного боку млинець має зарум’янитися, а з іншого – висохнути.
- Зніміть млинець і покладіть його смаженим боком на тарілку.
Подавайте традиційні марокканські млинці з медом, вершковим маслом, варенням або розплавленим сиром.
