Фото Їжа

Бала баяна: той самий трендовий рецепт популярного десерту

Бала баяна: той самий трендовий рецепт популярного десерту
Джерело: Depositphotos

Рецепт Бала баяна підкорив світ! Цей вірусний трендовий десерт із соціальних мереж прийшов до нас із Бразилії та став справжнім хітом серед любителів солодкого.

Десерт Бала баяна – це вишукані цукерки, які тішать не лише своїм смаком, а й виглядом: блискучі кульки, ніби вкриті склом. Попри екзотичну назву, десерт готується легко та потребує всього кількох інгредієнтів.

Багато хто порівнює Бала баяна з популярними солодощами, наприклад, Баунті чи Рафаелло. І недарма! Покроковий рецепт, як приготувати Бала баяна – читайте в нашому матеріалі.

Зараз дивляться

Бала баяна: рецепт

Для додаткового смаку можна додати у карамель дрібку кориці або декілька крапель апельсинової есенції.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • згущене молоко – 380 г
  • кокосова стружка – 150 г
  • вершкове масло – 50 г

Для карамельного покриття:

  • цукор – 250 г
  • вода – 70 мл
  • ванільний цукор – 8 г
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Для начинки змішайте згущене молоко, кокосову стружку та вершкове масло в каструлі. Постійно помішуючи, нагрівайте на середньому вогні до загустіння.
  2. Дайте отриманій масі охолонути, сформуйте невеликі кульки та насадіть їх на шпажки. Поставте в морозильну камеру приблизно на 40 хвилин.
    Для карамелі у сотейнику змішайте цукор, воду та ванільний цукор. Доведіть сироп до 118 градусів, додайте лимонну кислоту і продовжуйте варити до 125 градусів.
  3. Зніміть сироп з вогню та швидко занурюйте в нього охолоджені кульки. Дайте їм застигнути на пергаментному папері.
  4. Зніміть сироп з вогню та швидко занурюйте в нього охолоджені кульки. Дайте їм застигнути на пергаментному папері. Бажано використовувати пергамент із силіконовим покриттям, оскільки карамель до нього точно не прилипне. Карамель дуже швидко застигає, тому працюйте без зволікань.

Готові цукерки Бала баяна найкраще зберігати в сухому прохолодному місці, щоби зберегти хрустку текстуру карамелі. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка