Фото Їжа

Баранячі ріжки гриби: як приготувати та подати

Баранячі ріжки гриби як приготувати та подати

Баранячі ріжки – смачні та цікаві гриби. Рецепт приготування та все, що ви хотіли знати – читайте далі.

Існують десятки видів гриба баранячі ріжки, які зазвичай відрізняються лише відтінками кольору: вони можуть бути білими, жовтуватими або навіть рожевуватими.

Ці гриби ростуть майже цілий рік, навіть взимку, якщо погода досить м’яка.

Зараз дивляться

Однак краще збирати молоді кущики баранячих ріжків: по-перше, старі гриби можуть бути трохи гіркими на смак, а по-друге, у молодих грибах міститься менше токсинів.

Як почистити баранячі ріжки

Передусім баранячі ріжки необхідно почистити, що може бути досить складно через їхню незвичну форму. Пропонуємо простий спосіб:

  • Залийте гриби холодною водою, а потім вийміть їх і розкладіть на деко.
  • Через сито рівномірно притрусіть баранячі ріжки борошном та ретельно перемішайте.
  • Дайте грибам постояти близько 10 хвилин, щоби борошно “прилипло” до бруду, який застряг між “гілочками” гриба.
  • Після цього викладіть гриби в друшляк і дуже гарно промийте їх під проточною водою. Борошно разом із водою допоможе з легкістю змити залишки бруду.
  • Дайте воді повністю стекти.

До речі, цей спосіб чищення підходить також для інших грибів зі складною поверхнею, таких як сморжі чи сморжеві шапочки.

Баранячі ріжки гриби: рецепт

  • баранячі ріжки гриби (підготовлені для приготування) – 400 г
  • яйце – 2 шт.
  • борошно – 100 г (приблизно)
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • олія для смаження – 3 ст. л.
  • сіль, перець, спеції – до смаку

Як приготувати гриби баранячі ріжки

  1. Викладіть гриби в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Відкиньте гриби на друшляк і дайте їм повністю стекти.
  2. Влийте у сковороду близько 2 ст. л. олії та обсмажте до золотавого кольору нарізану кубиками цибулю.
  3. У мисці збийте яйця зі спеціями до вашого смаку.
  4. Відварені теплі чи холодні гриби обваляйте в збитому яйці, потім – у борошні.
  5. У сковороді розігрійте достатню кількість олії та обсмажте гриби з двох боків до приємної скоринки (3-4 хвилини з кожного боку).
  6. Додайте до грибів обсмажену цибулю, посоліть і поперчіть. Подайте гарячими з будь-яким соусом до вашого смаку.

Як варіант, можна додати смажену цибулю до відварених баранячих ріжків перед тим, як смажити їх.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка