Смачна і красива безглютенова паска – це новий витвір на святковому великодньому столі!
Великдень – час радості, спілкування у родинному колі та смачних страв. Проте для людей з несприйнятливістю до глютену, вибір десертів може бути обмеженим. Однак, безглютенова паска – це чудовий варіант для тих, хто хоче насолодитися смачними смаками свята, не шкодивши здоров’ю.
Безглютенова паска – це варіант десерту, яким можуть насолоджуватися всі без винятку. Вона підходить для людей з целіакією та іншими алергіями на глютен, а також для тих, хто просто хоче спробувати новий та цікавий рецепт пасхальної випічки.
Рецепт паски без глютену – простий та практичний – читайте в нашому матеріалі.
Безглютенова паска: рецепт
Окрім запропонованих інгредієнтів у паску без глютену можна додати дрібку кориці та куркуму. Кориця збагатить смак, а куркума надасть випічці приємного кольору.
Інгредієнти:
- безглютенова суміш – 250 г (можна придбати в інтернет-крамничках)
- яйця – 2 шт.
- молоко – 200 мл
- вершкове масло – 50 г
- ванільний цукор – 1 пакетик (8-10 г)
- сухі дріжджі – 1 ч. л. (без гірки)
- цукор – 100 г
- олія соняшникова рафінована – 20 мл
- цедра лимона – 1-2 ч. л.
Безглютенова паска як приготувати покроково:
- Безглютенову суміш перед приготування пасок необхідно попередньо просіяти.
- Для опари дріжджі висипаємо у миску, додаємо 2 ст. л. цукру (інший знадобиться для збивання білків) та вливаємо 4 ст. л. теплого молока, розтираємо. Потім вливаємо молоко, що залишилося і перемішуємо.
- Додаємо до опари 4 ст. л. безглютенової суміші та ще раз гарно перемішуємо. Залишаємо опару у теплі на 45 хвилин.
- Потім додаємо в опару гарно розм’якшене або розтоплене (тепле) вершкове масло, олію, ванільний цукор і гарно перемішуємо.
- Жовтки збиваємо вінчиком з цедрою лимона і також переливаємо в опару.
- Дали поступово, постійно помішуючи вводимо безглютенову суміш, що залишилася та вимішуємо близько 7-10 хвилин. Тісто не повинно буде густим.
- Білки збиваємо з цукром і вводимо по 1 ст. л. у тісто.
- Перекладаємо тісто у миску, накриваємо рушником і залишаємо у теплі на 1 годину 40 хвилин. За цей час воно повинно гарно піднятися.
- Тісто, після того як воно піднялося, ще раз гарно обминаємо і розкладаємо у форми на 1/3.
- Залишаємо тісто у формах на 20 хвилин, а потім випікаємо у духовці за 170 °С до готовності. Час випікання залежить від розміру обраних вами форм. Зазвичай від 30 хвилин.
- Готовим паскам даємо трохи охолонути та прикрашаємо до смаку.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.