Черешня на зиму без варіння – ласий скарб для холодних зимових місяців. Тим паче для заклопотаних іншими справами господинь.
Ягоди черешні – справжня вітамінна скарбниця. Вони багаті на вітаміни, мінерали та антиоксиданти, мають протизапальні властивості й підтримують здоров’я серцево-судинної системи.
Отже, як приготувати черешню на зиму без варіння та що додати, щоб заготівля вийшла смачною і ароматною, читайте в нашому матеріалі.
Зараз дивляться
Черешня на зиму без варіння: рецепт
Замість ванільного цукру можна додати по декілька дрібок меленої кориці чи імбиру.
Інгредієнти:
- черешня – 1 кг 200 г
- цукор – 600 г
- лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- вода – 120 мл
Приготування черешні на зиму без варіння:
- Черешню миємо, перебираємо, видаляємо хвостики та гарно промиваємо холодною водою. Викладаємо ягоди на друшляк, щоб стекла зайва вода.
- Виймаємо з ягід кісточки та викладаємо їх у миску.
- У каструлю всипаємо цукор і ванільний цукор. Додаємо 120 мл води та, помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо на невеликому вогні стільки, щоб вийшов густенький сироп.
- Гарячим сиропом поливаємо черешню і залишаємо на ніч за кімнатної температури.
- Потім цей ароматний і солодкий десерт перекладаємо у невеликі стерилізовані банки та накриваємо кришками. Зберігаємо у холодильнику.
Таку черешню можна також зберігати у зручній для вас тарі в морозилці.
Цей ароматний солодкий десерт можна використовувати як додаток до різних страв:
- Він чудово підходить як топінг для йогурту, вівсянки, оладок і панкейків.
- Ягоди черешні можна використовувати для приготування пирогів, пиріжків, кексів та іншої випічки.
Додайте кілька ложок черешні у сиропі у келих з прохолодним тоніком або газованою водою, щоб створити свіжий коктейль.
Читайте також:

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.