Черешня соковита, солодка та багата на корисні речовини. Вона містить вітамін С, А, калій та залізо.
Щоб насолоджуватися нею взимку, пропонуємо рецепт чудової заготівлі. Готувати будемо черешню на зиму в сиропі.
Як приготувати черешню в сиропі
Ділимося класичним рецептом черешні у сиропі. Але, якщо є бажання, у цю смачну заготівлю можна також додати трішки цедри лимона, гвоздику чи корицю. На запропоновану кількість продуктів достатньо буде 1 ч. л. цедри лимона, 3-4 шт. гвоздики чи 1/4 ч. л. меленої кориці.
Інгредієнти на 2 банки об’ємом 1 літр:
- черешня – 1 кг
- цукор – 500 г
- вода – 1 л
- лимонна кислота – на кінчику ножа
Черешня на зиму в сиропі: рецепт покроково
- Спочатку стерилізуємо банки та кришки вашим улюбленим способом. Як стерилізувати банки в духовці читайте тут.
- Ягоди промиваємо під проточною водою. Кісточки видаляємо. Але це необов’язково.
- У каструлю вливаємо воду та всипаємо цукор. Доводимо до кипіння. Сироп готуємо 10 хвилин на середньому вогні. Наприкінці приготування додаємо лимонну кислоту.
- У гарячий сироп викладаємо черешню. Варимо її у сиропі 7 хвилин, після закипання води.
- Викладаємо черешню у стерилізовані банки та закатуємо кришками.
- Банки з черешнею в сиропі перевертаємо догори дном, укутуємо теплим рушником чи пледом та даємо повністю охолонути.
Насолоджуйтеся черешнею в сиропі та даруйте собі та рідним літній настрій навіть взимку.
Взимку ягоди черешні чудово підійдуть як начинка для пирогів, пиріжків та булочок. Також смачним варіантом використання ягід буде додавання їх і запіканки. Сироп з черешні можна використовувати для просочення коржів тортів.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.