Свіжі мідії в Україні – продукт сезонний і доступний не в усіх регіонах. Тому найчастіше купити мідії можна вже без мушель у замороженому вигляді. Про те, як правильно та смачно приготувати мідії – далі в матеріалі.
Чи потрібно розморожувати мідії
На пакеті заморожених морепродуктів часто трапляється напис про те, що розморожування вони не потребують. Почасти це справді так. Якщо ви кинете мідії на пательню або в бульйон відразу з морозилки, вони дуже швидко розтануть.
Але якщо ви хочете отримати ідеальний смак, краще дати мідіям відтанути, щоб із них стекла зайва вода, яка встигла увібрати в себе специфічний запах морозилки.
Є два способи правильно розморозити мідії:
- На ситі в холодильнику, щоб зайва вода одразу стікала з мідій у підставлену миску. Це найкращий спосіб розморожування, але він потребує багато часу. Мідії, що повільно відтанули, до смаку будуть майже як свіжі.
- У холодній солоній воді. Мідії розморозяться за 10-15 хвилин, але сіль у рецепті страви треба обережно відкоригувати, оскільки молюски встигнуть трохи просолитися рід час розморожування.
Не варто розморожувати мідії за кімнатної температури, в гарячій воді або в мікрохвильовій печі – ці способи значно погіршують смак морепродуктів.
Як варити заморожені мідії
Мідії, які продаються без мушель у замороженому вигляді, вже пройшли термічну обробку, тобто вони вже готові до вживання. Тому їх потрібно лише розморозити і використовувати за рецептом тієї страви, яку ви готуєте.
Мідії можна додавати до салатів та супів, маринувати як закуску або тушкувати в соусі.
Як довго потрібно готувати заморожені мідії
Після розморожування мідії потрібно готувати буквально кілька хвилин, тобто додайте їх у суп або соус у самому кінці, а потім дайте ще трохи часу, щоб страва настоялася.
Якщо ви маринуєте мідії як самостійну закуску, їм потрібно постояти в холодильнику приблизно 1-2 години, щоб просочитися маринадом.
Які соуси смакують до мідій
У мідій дуже яскравий смак, який до того ж добре поєднується з багатьма прянощами, травами, вершками, іншими морепродуктами, сирами, грибами та овочами.
Ось кілька соусів, з якими мідії будуть особливо смачними:
- вершковий соус із часником та італійськими травами;
- соус із вершками та блакитним сиром;
- томатний соус із зеленню, коріандром та часником;
- соус карі із сезонними овочами;
- білий винний соус із мускатним горіхом;
- бешамель або сметанний соус;
- грибний соус зі сметаною.
