Відео Їжа

Дієтична та традиційна. Рецепти куті на Різдво

кутя
Джерело: Depositphotos

Кутя – невід’ємна частина різдвяного столу. Її готують майже у кожному будинку, і кожна господиня за своїм рецептом.

Факти ICTV знайшли два рецепти: один – більш дієтичний і низькокалорійний, інший – традиційний.

Дієтичний рецепт куті

Інгредієнти

Зараз дивляться
  • пшениця для куті ⠀
  • узвар (можна з медом) ⠀
  • мак перетертий без цукру
  • сухофрукти на ваш смак ⠀
  • цукати⠀
  • горіхи

Приготування

  1. Відварити пшеницю.
  2. Зварити узвар і дати йому настоятися.
  3. З’єднати кашу та всі інгредієнти.
  4. Добре перемішати.
  5. Залити все узваром.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Нутрициолог/Инна Арт (@inna_artiushkina)

Традиційний рецепт куті

Інгредієнти

  • пшенична крупа
  • родзинки
  • цукор
  • мед
  • мак
  • волоський горіх

Приготування

  1. Промити крупу, додати воду і варити до готовності (приблизно 30-50 хвилин).
  2. Мак залити окропом і залишити на 15 хвилин. Потім додати цукор і перетерти до появи білого “молочка”.
  3. Родзинки залити окропом на 10-25 хвилин.
  4. Горіхи подрібнити.
  5. Мед трішки розбавити з водою, щоб було зручно перемішувати кутю.
  6. Злити воду із каші.
  7. За смаком додати всі складові.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Мама|Беременность|Развивашки (@nastiagara)

Кутя – калорійна страва, її роблять такою сухофрукти, горіхи та цукор. Тому якщо додавати їх менше, можна зробити цю страву дієтичнішою.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Підтримати Факти ICTV
Знайшли помилку в тексті?
Помилка