До святкового столу: рецепт млинців з ікрою

млинці, ікра, Масляна
Джерело: Pixabay

Навіть невелика кількість ікри може перетворити буденну страву на справжній шедевр. Взяти хоч би млинці.

Це чудовий варіант для святкового сніданку, урочистого фуршету чи званої вечері. Запевняємо, млинці з ікрою зникнуть зі стола першими. Як приготувати млинці з ікрою – у матеріалі Факти ICTV.

Млинці з ікрою – рецепт

Тісто для млинців з ікрою можна приготувати на молоціокропі чи мінералці. Головне, щоб вони були не солодкими і тонкими. Тоді поєднання млинців з ікрою буде гармонійним.

Зараз дивляться

Інгредієнти для млинців з ікрою:

  • 250-300 г борошна
  • 250-300 мл молока
  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 5 г солі
  • 3 ст. л. рослинної олії

Для начинки:

  • 100 г будь-якої рибної ікри

Приготування млинців з ікрою

Якщо тісто для млинців з ікрою вийшло надто рідке, не поспішайте одразу додавати борошно. Краще  відлийте частину тіста в менший посуд та змішайте його з борошном. Тільки після цього додавайте цю масу до решти. Таким чином можна досягти бажаної консистенції тіста для млинців з ікрою та уникнути небажаних грудочок.

  1. Приготуйте тісто. Підігрійте молоко до температури 30°С. Додайте цукор, сіль, олію. Добре перемішайте. Потім збийте яйця, вилийте у суміш та знову розмішайте.
  2. У просіяне борошно поступово додавайте яєчно-молочну суміш, постійно її помішуючи. Коли маса стане однорідною, накрийте миску рушником та залиште на 15-20 хв.
  3. Після цього випікайте млинці на гарячій пательні, змащеній олією або шматочком сала. Налийте тісто тонким шаром та розподіліть його рівномірно по всій поверхні пательні. Щойно млинець набуде золотистого кольору з одного боку, переверніть його на інший.
  4. Викладіть на готові млинці ікру та згорніть млинці з ікрою рулетом, конвертом, трикутником або у вигляді мішечка.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка