Соус сацебелі – цю смачну класику грузинської кухні, можна легко і просто приготувати в домашніх умовах!
Цей густий ароматний соус ідеально підходить до м’яса, птиці та навіть до овочів.
Рецепт соусу сацебелі на зиму та поради щодо приготування – читайте в матеріалі.
Зараз дивляться
Соус сацебелі на зиму: рецепт
Для тих, хто любить трохи поекспериментувати, можна додати трішки крохмалю, щоб соус був густішим, а зелень дрібно нарізати.
Інгредієнти на 4 півлітрові банки:
- помідори – 2 кг
- солодкий перець – 0,5 кг
- гіркий перець – 1-2 шт. (залежно від бажаної гостроти)
- часник – 2 головки
- базилік чи кінза – 1 пучок
- петрушка – 1 пучок
- хмелі-сунелі – 2 ч. л. (важливий інгредієнт, що додає соусу класичного смаку)
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 200 г
- оцет 9% – 80 г
Базилік або кінзу можна обирати за вашим смаком, хоча в класичний сацебелі кладуть саме кінзу.
Приготування:
- Всі овочі: помідори, два види перцю, часник, зелень подрібнюємо за допомогою м’ясорубки чи збиваємо у блендері.
- Отриману овочеву суміш переливаємо в каструлю з товстим дном і доводимо до кипіння. Варимо на середньому вогні 30 хвилин, часто помішуючи, щоб соус не пригорів.
- Після цього перебиваємо соус блендером до однорідної консистенції. Додайте сіль, цукор, оцет і хмелі-сунелі. Готуємо ще близько 15-20 хвилин, щоб соус загуснув і набув насиченого смаку.
- Готовий гарячий соус сацебелі розливаємо у стерилізовані банки та закатуємо.
Соус сацебелі на зиму стане ідеальним доповненням до будь-якої страви. Смачного!
Читайте також:
