Желе з аґрусу на зиму приготувати в домашніх умовах дуже просто, адже для базового рецепта потрібні лише ягоди та цукор.
Цей натуральний продукт стане ідеальним доповненням до ранкових тостів, млинців, запіканок та випічки. Його кисло-солодкий смак та колір роблять будь-який шматочок хліба справжнім смаколиком.
Секрет густого желе з аґрусу – у правильній технології приготування.
Зараз дивляться
Отже, як приготувати желе з аґрусу за перевіреним часом рецептом – читайте в матеріалі.
Желе з аґрусу на зиму: рецепт
Готуйте з будь-якого сорту аґрусу. Різниця буде тільки в кольорі готового десерту. Кількість цукру залежить від того, наскільки солодкі ягоди.
Інгредієнти:
- аґрус – 2 кг 200 г
- цукор – 1 кг 100 г
- вода – 50 мл
Желе з аґрусу: рецепт на зиму покроково
- Ягоди перебираємо, видаляємо пошкоджені плоди та, якщо є, гілочки та листочки. Хвостики не відриваємо. Промиваємо їх холодною водою і перекладаємо у каструлю.
- Вливаємо до аґрусу 50 мл води, накриваємо каструлю кришкою і варимо, після закипання води, до м’якості ягід.
- Викладаємо отриману варену масу на сито та перетираємо. Це зручно робити черпаком, низ якого повторює форму сита. М’якоть, що залишиться на ситі, викладаємо у марлю та злегка відтискаємо також. У нас повинно вийти 1 л 300 мл соку аґрусу.
- Сік переливаємо у каструлю та всипаємо цукор. Гарно перемішуємо і ставимо варитися, постійно помішуючи, на великий вогонь. Як тільки желе закипить, відразу знімаємо з плити. Якщо варити довше, пектин руйнується, і желе не буде мати густу консистенцію.
- Гаряче желе з аґрусу відразу переливаємо у банки (обов’язково стерилізовані) і закатуємо. Залишаємо за кімнатної температури, щоб воно повністю охололо, і переносимо на зберігання у темне місце.
Читайте також:
