Із радістю ділимося чудовим рецептом. Готувати будемо огірки на зиму з лимонною кислотою. Рецепт дуже простий і доступний кожному.
Мариновані огірки з лимонною кислотою на літрову банку
Використовуйте огірки домашні, засолювального сорту (колючі) та виберіть однакові за розміром для кращого вигляду.
Нам знадобиться:
Зараз дивляться
- огірки – 700 г (приблизно)
- часник – 2-3 зубки
- кріп – 2 парасольки
- листя вишні – 3 шт.
- лимонна кислота – 1/4 ч. л.
- горошини духмяного перцю – 3-4 шт.
- гвоздика (за бажанням) – 2-3 шт.
- сіль – 1 ст. л. (без гірки)
- цукор – 2 ст. л.
- вода – близько 400 мл
Огірки на зиму без оцту з лимонною кислотою: приготування
- Вимийте огірки та зріжте кінчики. Це допоможе огіркам краще промаринуватися.
- У суху стерилізовану банку викладіть листя вишні, кріп, нарізаний часник, горошини перцю та гвоздику.
- Потім щільно викладіть огірки. Поспішати не варто, намагайтеся заповнити увесь вільний простір.
- Воду доведіть до кипіння та залийте нею огірки. Накрийте банку кришкою і залиште на 15 хвилин.
- Воду з банки злийте в каструлю. Додайте ще близько 150 мл води, щоб було про запас. Всипте цукор і сіль і доведіть до кипіння. Проваріть близько 2 хвилин.
- У банку всипте лимонну кислоту і влийте гарячий маринад.
- Банку накрийте кришкою і закатайте. Під дією лимонної кислоти верхній огірок може змінити колір на рудий – це нормально, з часом всі огірочки набудуть рівномірного приємного кольору.
Переверніть їх і вкутайте ковдрою. Після повного охолодження перенесіть заготівлю у прохолодне місце для зберігання.
Мариновані огірки з лимонною кислотою краще вживати не раніше, ніж через 3-4 тижні.