Ікра з опеньків на зиму – це проста в приготуванні заготівля з доступних продуктів. Вона чудово підійде як для бутербродів, так і для використання в салатах.
Рецепт, який ми пропонуємо, має чудовий насичений смак завдяки додаванню часнику та невеликої кількості цукру, що підкреслить природну солодкість овочів і додасть грибам виразного аромату.
Ікра з опеньків на зиму: рецепт
Щоб ікра вийшла особливо ароматною, спробуйте ще додати невеликий шматочок кореня селери чи пастернаку під час тушкування. Перед закладанням у банки корінь варто видалити, щоб він не домінував у смаку готової закуски.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- опеньки варені – 1 кг у відвареному вигляді
- цибуля – 300 г
- морква – 300 г
- олія – 200 мл
- часник – 2-4 зубки
- оцет 9% – 1 ст. л.
- сіль, перець чорний мелений та чилі – до смаку
- цукор – 1 ч. л.
- лавровий лист – 2-3 шт.
Грибна ікра з опеньків: рецепт покроково
- Нарізану кубиками цибулю та натерту на середній тертці моркву смажимо на 100 мл олії до напівготовності.
- Гриби пропускаємо через м’ясорубку. Якщо ви надаєте перевагу більш ніжній текстурі, ікру можна подрібнити блендером вже після тушкування.
- Перекладаємо смажені овочі та гриби у каструлю з товстим дном. Додаємо усі спеції та олію, що залишилася.
- Тушкуємо заготівлю на середньому вогні, періодично перемішуючи, близько 35 хвилин. Додаємо лавровий лист та оцет і готуємо ще 10 хвилин. Перед розкладанням у банки лавровий лист треба видалити.
- Гарячу ікру з опеньків на зиму розкладаємо у стерилізовані банки, заповнюючи їх майже до країв.
- Поміщаємо банки в каструлю з тканиною та вливаємо воду (рівень води має бути трохи нижчим за кришки) і стерилізуємо півлітрові банки протягом 30 хвилин.
- Потім ще гарячу ікру з опеньків на зиму закатуємо кришками, перевертаємо банки догори дном і даємо їм повністю охолонути під теплим рушником.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.