Фото Їжа

Ікра з опеньків на зиму: рецепт грибної смакоти

Ікра з опеньків на зиму: рецепт грибної смакоти

Ікра з опеньків на зиму – це проста в приготуванні заготівля з доступних продуктів. Вона чудово підійде як для бутербродів, так і для використання в салатах.

Рецепт, який ми пропонуємо, має чудовий насичений смак завдяки додаванню часнику та невеликої кількості цукру, що підкреслить природну солодкість овочів і додасть грибам виразного аромату.

Ікра з опеньків на зиму: рецепт

Щоб ікра вийшла особливо ароматною, спробуйте ще додати невеликий шматочок кореня селери чи пастернаку під час тушкування. Перед закладанням у банки корінь варто видалити, щоб він не домінував у смаку готової закуски.

Зараз дивляться

Інгредієнти:

  • опеньки варені – 1 кг у відвареному вигляді
  • цибуля – 300 г
  • морква – 300 г
  • олія – 200 мл
  • часник – 2-4 зубки
  • оцет 9% – 1 ст. л.
  • сіль, перець чорний мелений та чилі – до смаку
  • цукор – 1 ч. л.
  • лавровий лист – 2-3 шт.

Грибна ікра з опеньків: рецепт покроково

  1. Нарізану кубиками цибулю та натерту на середній тертці моркву смажимо на 100 мл олії до напівготовності.
  2. Гриби пропускаємо через м’ясорубку. Якщо ви надаєте перевагу більш ніжній текстурі, ікру можна подрібнити блендером вже після тушкування.
  3. Перекладаємо смажені овочі та гриби у каструлю з товстим дном. Додаємо усі спеції та олію, що залишилася.
  4. Тушкуємо заготівлю на середньому вогні, періодично перемішуючи, близько 35 хвилин. Додаємо лавровий лист та оцет і готуємо ще 10 хвилин. Перед розкладанням у банки лавровий лист треба видалити.
  5. Гарячу ікру з опеньків на зиму розкладаємо у стерилізовані банки, заповнюючи їх майже до країв.
  6. Поміщаємо банки в каструлю з тканиною та вливаємо воду (рівень води має бути трохи нижчим за кришки) і стерилізуємо півлітрові банки протягом 30 хвилин.
  7. Потім ще гарячу ікру з опеньків на зиму закатуємо кришками, перевертаємо банки догори дном і даємо їм повністю охолонути під теплим рушником.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка