Кабачки можна готувати як окрему страву: смажені, запечені на грилі, а можна їх нафарширувати. Чим? Та чим завгодно: овочами горіхами, рисом, домашнім сиром чи твердим сиром (моцарелою, сулугуні, голландським, гаудою).
Кабачки з домашнім сиром та моцареллою – страва проста у приготуванні, але надзвичайно смачна та корисна.
Якщо для начинки кабачком змішати домашній сир із твердим сиром, вийде м’яка та пікантна маса, вважає шеф Євген Клопотенко.
Зараз дивляться
Кабачки з домашнім сиром та моцарелою: рецепт
Цей рецепт ідеально підходить для літнього обіду або легкої вечері.
Інгредієнти:
- 2 кабачки
- 200 г сиру
- 100 г сиру моцарела
- сіль та перець до смаку
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Кабачки помийте та розріжте вздовж на дві частини. За допомогою ложки витягніть м’якоть.
- У мисці змішайте сир і терту моцарелу до однорідного стану, посоліть і поперчіть. Наповніть сирною сумішшю кабачки і відправте в духовку на 20 хвилин.
- Вийміть страву з духовки та дайте їй трохи охолонути. Перед подачею посипте подрібненою зеленню кропу чи петрушки.
Корисні поради
- Для приготування кабачків з домашнім сиром та моцарелою найкраще підійдуть молоді кабачки чи цукіні, оскільки вони мають тонку шкірку та солодку ніжну м’якоть.
- Для більш насиченого смаку можна додати трави, такі як орегано чи базилік.
- Можна експериментувати з різними видами сиру, додаючи, наприклад, для пікантного смаку сир з пліснявою.
Читайте також:

Джерело: Євген Клопотенко