Кабачки з сардиною на зиму – ви вже чули про цю смачну заготівлю?! Спробуйте приготувати цю страву хоча б один раз, і вона неодмінно стане вашою улюбленою!
Салат з кабачків з сардинами завжди виходить вдалий. Головне – дотримуймося рецепта і все вийде. Варимо не менше 3 годин, це важливе правило.
Кабачки з сардиною на зиму: рецепт
Замість томатної пасти можна використовувати й томатний соус. Тільки варто збільшити кількість.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- кабачки – 3 кг
- сардини в олії – 2 банки
- морква – 1 кг
- цибуля – 1 кг
- олія – 1 склянка (250 мл)
- цукор – 120 г
- сіль – 2 ст. л. чи до смаку
- оцет 9% – 80 г
- томатна паста – банка об’ємом 500 мл
- чорний мелений перець – 1 ч. л.
Сардини можна замінити на кільку в томаті – теж буде дуже смачно.
Кабачки з сардиною рецепт на зиму покроково:
- Моркву натираємо на грубій тертці. А цибулю нарізаємо півкільцями.
- У пательні розігріваємо олію і смажимо моркву з цибулею до готовності.
- Тим часом кабачки чистимо від шкірки та зернят, якщо вони старі та натираємо на грубій терці.
- У великій каструлі поєднуємо смажені овочі, кабачки, цукор та сіль. Варимо на повільному вогні, періодично помішуючи, 2 години.
- Вливаємо оцет, додаємо сардини разом з олією, томатну пасту та мелений перець. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Варимо ще 1 годину.
- Викладаємо салат із кабачків з сардинами у стерилізовані банки та відразу закатуємо.
- Потім обов’язково банки вкутуємо в теплу ковдру і залишаємо до охолодження.
Кабачки з сардиною на зиму додадуть різноманітності зимовому раціону. Смачного!
Домашню консервацію з рибою господині рекомендують зберігати у прохолодному місці, зокрема в льосі. Щодо терміну придатності такої заготівлі, краще вжити до наступного сезону консервації.
Читайте також:
