Компот з абрикосів на зиму простий та швидкий у приготуванні.
Ці фрукти багаті на вітаміни А, С, групи В, калій, магній та залізо. Вони зміцнюють імунітет, підтримують здоров’я серця, покращують зір і стан шкіри.
Чому варто заготувати на зиму компот з абрикосів? Бо це не тільки смачно, але й корисно, особливо в холодну пору року, коли організм потребує додаткової підтримки.
Зараз дивляться
Компот з абрикосів на зиму: рецепт
Абрикоси для компоту бажано відібрати щільні, але стиглі, без пошкоджень та темних плям.
Інгредієнти на банку об’ємом 3 літри:
- абрикоси – 600 г
- цукор – 300 г
- вода – 1 л 700 мл (приблизно)
- лимонна кислота – декілька дрібок
Як готувати компот з абрикосів на зиму:
- Абрикоси гарно миємо та викладаємо у стерилізовану банку. Кісточки можна видалити, але це не обовязково.
- Потім вливаємо у банку окріп (потроху, невеликими частинами). Накриваємо банку кришкою і залишаємо на 20-30 хвилин.
- Воду з банок переливаємо у каструлю та всипаємо цукор і лимонну кислоту. Лимонна кислота буде додатковим консервантом. Сироп доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин.
- Гарячий сироп переливаємо у банки з абрикосами й відразу закатуємо стерилізованими кришками.
- Банку з компотом з абрикосів на зиму перевертаємо догори дном, укутуємо теплою ковдрою і залишаємо на ніч до повного охолодження.
Компот з абрикосів на зиму в домашніх умовах можна урізноманітнити, додаючи до нього різні фрукти та ягоди. Наприклад, яблука, груші, вишні, малину, смородину та інші. Такий мікс не тільки збагатить смак напою, але й додасть йому нових корисних властивостей.
Читайте також:
