Конфітюр із вишні на зиму – чудова ідея, щоб поласувати неймовірним смаколиком взимку.
Цей десерт стане чудовим доповненням до сніданків, десертів та різноманітних страв.
Вишня багата на вітаміни, антиоксиданти та мікроелементи, що робить конфітюр не лише смачним, але й корисним.
Отже, пропонуємо перевірений рецепт вишневого конфітюру та кілька порад, які допоможуть зробити його неперевершеним.
Як приготувати конфітюр із вишні на зиму
Щоб зробити рецепт конфітюру з вишні на зиму більш пікантним, додайте під час приготування інші інгредієнти. Наприклад, трішки перцю чилі, кориці, імбиру, цедри лимона чи апельсина.
Інгредієнти на 3 банки об’ємом по 0,5 літра:
+близько 150 г залишиться, щоб поласувати зараз
- вишні cвіжи чи заморожені – 2 кг
- цукор – 1 кг
- агар-агар (сила не менше 900) – 14 г
Конфітюр із вишні на зиму: рецепт покроково
- Для видалення кісточок з вишень скористайтеся спеціальним пристроєм або скористайтеся звичайною шпилькою. Промийте вишні, видаліть плодоніжки, а потім вставте шпильку в отвір плодоніжки й обережно вийміть кісточку. Якщо використовуєте пристрій, покладіть ягоду в тримач і натисніть на важіль, щоб вийняти кісточку.
- Вишні без кісточки викладаємо у каструлю та пересипаємо цукром. Близько 3-4 ст. л. цукру залишаємо, він нам ще знадобиться.
Залишаємо вишні за кімнатної температури на 1-2 години. Потім варимо, після закипання, близько 15 хвилин. Під час приготування треба знімати пінку та перемішувати. - Знімаємо каструлю з вогню і, за допомогою занурювального блендера, подрібнюємо отриману масу.
- Агар-агар пересипаємо у сотейник. Додаємо цукор та приблизно 1 склянку вишневого пюре. Перемішуємо.
- Сотейник ставимо на середній вогонь і, постійно помішуючи, готуємо близько 7 хвилин.
- Отриману вишневу масу перекладаємо, помішуючи, до основної маси. Готуємо разом ще 5-7 хвилин.
- Готовий гарячий конфітюр із вишні розкладаємо у стерилізовані банки та закатуємо кришками.
Цей тип заготівлі можна зберігати як в прохолодному місці, так і за кімнатної температури. Єдине правило – зберігання без попадання прямих сонячних променів, тобто в темному місці.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.