Маринований кизил стане не лише цікавою закускою, але й чудовим додатком до м’ясних страв чи салатів. Смак цієї заготівлі трохи нагадує маслини.
Рецепт кизилу маринованого, як маслини, та поради щодо приготування – читайте в матеріалі.
Кизил маринований, як маслини: рецепт
Спробуйте цей рецепт, і, можливо, ця страва стане вашою улюбленою зимовою закускою.
Зараз дивляться
Інгредієнти на три півлітрові банки:
- кизил – 1 кг
- оцет яблучний – 100 мл (можна трішки менше)
- сіль – 1 ст. л.
- цукор – 5 ч. л.
- окріп – 300 мл (приблизно)
Також в кожну півлітрову баночку:
- лавровий лист – 1 шт.
- горошини духмяного та чорного перцю – 2 шт.
- гвоздика – 1-3 шт.
- чебрець – маленька гілочка
Рецепт кизилу маринованого, як маслини, покроково:
- Ягоди миємо та викладаємо на друшляк, щоб прибрати зайву воду.
- У стерилізовані банки викладаємо лавровий лист, горошини двох видів перцю, промитий чебрець та гвоздику.
- Потім у банки всипаємо кизил так, щоб вони були повні. Вливаємо окріп, накриваємо стерилізованими кришками і залишаємо на 15 хвилин.
- Для маринаду у каструлю зливаємо воду з банок. Додаємо яблучний оцет, сіль та цукор. Доводимо до кипіння та готуємо близько хвилини.
- Гарячим маринадом заливаємо ягоди і відразу закатуємо.
До того як куштувати, важливо дати заготівлі настоятися хоча б 2 тижні.
Кизил маринований, як маслини, зберігаємо, як і будь-яку консервацію, в темному, бажано прохолодному місці.
Читайте також:
