Кизил маринований, як маслини: рецепт та поради

Кизил маринований як маслини
Джерело: Depositphotos

Маринований кизил стане не лише цікавою закускою, але й чудовим додатком до м’ясних страв чи салатів. Смак цієї заготівлі трохи нагадує маслини.

Рецепт кизилу маринованого, як маслини, та поради щодо приготування – читайте в матеріалі.

Кизил маринований, як маслини: рецепт

Спробуйте цей рецепт, і, можливо, ця страва стане вашою улюбленою зимовою закускою.

Зараз дивляться

Інгредієнти на три півлітрові банки:

  • кизил – 1 кг
  • оцет яблучний – 100 мл (можна трішки менше)
  • сіль – 1 ст. л.
  • цукор – 5 ч. л.
  • окріп – 300 мл (приблизно)

Також в кожну півлітрову баночку:

  • лавровий лист – 1 шт.
  • горошини духмяного та чорного перцю – 2 шт.
  • гвоздика – 1-3 шт.
  • чебрець – маленька гілочка

Рецепт кизилу маринованого, як маслини, покроково:

  1. Ягоди миємо та викладаємо на друшляк, щоб прибрати зайву воду.
  2. У стерилізовані банки викладаємо лавровий лист, горошини двох видів перцю, промитий чебрець та гвоздику.
  3. Потім у банки всипаємо кизил так, щоб вони були повні. Вливаємо окріп, накриваємо стерилізованими кришками і залишаємо на 15 хвилин.
  4. Для маринаду у каструлю зливаємо воду з банок. Додаємо яблучний оцет, сіль та цукор. Доводимо до кипіння та готуємо близько хвилини.
  5. Гарячим маринадом заливаємо ягоди і відразу закатуємо.

До того як куштувати, важливо дати заготівлі настоятися хоча б 2 тижні.

Кизил маринований, як маслини, зберігаємо, як і будь-яку консервацію, в темному, бажано прохолодному місці.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка