Фото Їжа

Маринад для шашлику: рецепти, щоб м’ясо вийшло соковитим та смачним

Шашлик

Ми знаємо, як маринувати шашлик, щоби він був мʼякий та соковитий! Бо в сезон барбекю немає нічого кращого, ніж ароматне м’ясо, приготовлене на грилі.

Правильно підібраний маринад гарантує, що шашлик буде неперевершеним: соковитим, смачним та ароматним. Запрошуйте друзів і родину на барбекю, і не забудьте поділитися чудовим рецептом з ними.

Отже, перевірені часом рецепти маринадів для шашлику – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Усі рецепти маринадів, представлених нижче, розраховані на 1 кг м’яса.

Класичний маринад для шашлику

Шашлик

Інгредієнти:

  • 1 велика цибулина (150 г)
  • сіль – 0,5 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л. (без гірки)
  • мелений чорний перець – 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Почищену цибулину нарізати тонкими кільцями або півкільцями.
  2. Добре вимите та висушене м’ясо поперчити, посолити, посипати цукром і додати до нього цибулю. Гарно перемішати.
  3. Залишити шашлик маринуватися на 2-4 години або на ніч.

Найкращий маринад для шашлику зі свинини: апельсиново-гірчичний

Шашлик

Інгредієнти:

  • великий апельсин – 1 шт.
  • рідкий мед – 1 ст. л.
  • оливкова олія – 1 ст. л.
  • гірчиця із зернами – 3 ст. л.
  • суміш солі, перцю та інших спеції до смаку – 1,5 ст. л.

Приготування:

  1. У глибоку тарілку через ситечко видавлюємо сік апельсину, додаємо мед та гірчицю, перемішуємо.
  2. М’ясо попередньо натираємо сумішшю спецій з сіллю, опускаємо у готовий маринад.
  3. Маринуємо 1 годину. За цей час перемішуємо 1-2 рази: так м’ясо краще вбере маринад.

Швидкий маринад для шашлику зі свинини на мінералці

Маринад для шашлику: найкращі рецепти Фото 3

Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • вода мінеральна газована – 600 мл
  • мелена суміш перців – 0,5 ч. л.
  • готова приправа для шашлику (без солі) – 2 ч. л.
  • сіль – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Чистимо цибулю і нарізаємо кільцями.
  2. На дно неметалічної посудини кладемо м’ясо та вкриваємо шаром цибулі, перемішуємо.
  3. Додаємо усі приправи, спеції та сіль. Ще раз перемішуємо.
  4. Заливаємо м’ясо мінеральною водою: рідина має покрити 3/4 всього м’яса.
  5. Накриваємо кришкою і ставимо на ніч у холодильник.

Цибулевий маринад для шашлику

Інгредієнти:

  • 300 г ріпчастої цибулі
  • сіль – 0,5 ст. л.
  • мелений чорний перець – 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Спершу необхідно розрізати цибулю на кілька частин і подрібнити її за допомогою блендера або натерти на тертці.
  2. Добре вимите м’ясо поперчити, посолити та додати до нього цибулеву кашицю. Все ретельно перемішати.
  3. Залишити маринуватися шашлик на кілька годин або на ніч.

Маринад із соєвим соусом і медом для курки

Маринад із соєвим соусом і медом для курки

Інгредієнти:

  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • рідкий мед – 1 ст. л.
  • сік лимона – 1 ч. л.
  • цедра – з половини лимона
  • суміш паприки та куркуми – по 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Змішуємо соєвий соус, мед та сік лимона.
  2. Додаємо терту цедру лимона. Зважайте на те, що підійде лише жовта частина цедри: біла частина гірчить, і це може зіпсувати смак м’яса.
  3. Додаємо куркуму з паприкою.
  4. В посудину з маринадом кладемо нарізане м’ясо птиці та гарно розмішуємо 1-2 хвилини.
  5. Залишаємо на дві години в холодильнику.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка