Заготівлі з баклажанів – це справжній скарб для зимової комори, адже вони дуже смачні та поживні.
Сьогодні ділимося рецептом баклажанів Вогник. Виходить ця закуска насичена смаком, гостренька та пікантна.
Баклажани Вогник: рецепт
Для цього рецепта бажано використовувати молоді баклажани з мінімальною кількістю насіння. Вони мають ніжнішу текстуру. Використовуйте великі, стиглі помідори. Вони додадуть заправці насиченого смаку та аромату.
Зараз дивляться
Інгредієнти:
- баклажани – 5 кг
- болгарський перець – 5-6 шт.
- часник – 3 головки
- перець гіркий – 3 шт.
- помідори великі – 6-7 шт.
- оцет 9% – 1 склянка
- олія рафінована – 1 склянка + для смаження баклажанів
- лавровий лист – 2-3 шт.
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – до смаку
Баклажани Вогник: рецепт на зиму покроково
- Баклажани нарізаємо кружальцями товщиною 1,5-2 см. Злегка їх солимо, перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин.
- Потім промиваємо їх холодною водою і даємо воді повністю стекти. Зробити це можна, виклавши кружальця баклажанів на друшляк.
- В глибокій пательні розігріваємо невелику кількість олії та смажимо баклажани для гострої закуски Вогник з обох боків до золотавої скоринки.
- М’якоть болгарського та гіркого перцю, почищені зубки часнику і помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо занурювальним блендером. Любителі гострого можуть додати більше гіркого перцю. Але варто пам’ятати, що гострота з часом посилюється.
- Отриману овочеву суміш перекладаємо у каструлю і доводимо до кипіння. Додаємо лавровий лист, цукор та сіль до вашого смаку. Вливаємо олію та оцет. Перемішуємо, доводимо до кипіння і готуємо, часто помішуючи, 10 хвилин.
- У стерилізовані банки викладаємо обсмажені баклажани, перешаровуючи їх заправкою.
- Банки з баклажанами Вогник ставимо у каструлю з тканиною. Вливаємо теплу воду. Стерилізуємо близько 20 хвилин.
- Виймаємо банки з каструлі та відразу закатуємо. Перевертаємо їх і залишаємо до охолодження.
Гострі баклажани Вогник зберігаємо, як і будь-яку іншу консервацію, в темному прохолодному місці.
Читайте також:
