Сьогодні поділимося рецептом неймовірного пирога з чорницею, який не залишить байдужим нікого!
Цей рецепт ідеально підходить для вегетаріанців та тих, хто дотримується посту.
Отже, як швидко і просто зробити пиріг із чорницею, детально та покроково – читайте в матеріалі.
Зараз дивляться
Пиріг із чорницею: рецепт
Якщо використовуєте заморожену чорницю, перед додаванням до тіста дайте їй трохи розморозитися та злийте зайву рідину. Це допоможе уникнути зайвої вологи при випіканні.
- чорниці – 1 склянка
- борошно – 2,5 склянки (приблизно)
- цукор – 1 склянка
- розпушувач – 1,5 ч. л.
- сіль – 1/4 ч. л.
- куркума – дрібка
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- цедра лимона – 1 ст. л.
- рослинне молоко (мигдальне, соєве чи вівсяне) – 1 склянка
- олія – 1/2 склянки
- сік лимона – 2 ч. л.
Як приготувати пиріг з чорницею
- Ягоди промиваємо та просушуємо.
- Борошно просіюємо з розпушувачем. Додаємо цукор, сіль, куркуму та ванільний цукор. Перемішуємо.
- В іншу миску вливаємо рослинне молоко, олію, додаємо цедру лимона. Перемішуємо до однорідної консистенції.
- Поєднуємо борошняну та рідку масу, вливаємо сік лимона та гарно перемішуємо. Тісто повинно вийти консистенції густої сметани.
- Форму для випікання застеляємо пергаментним папером та злегка змащуємо олією. Виливаємо у форму 4-5 ст. л. тіста.
- У тісто, що залишилося, викладаємо ягоди та злегка перемішуємо. Перекладаємо у форму. Розрівнюємо верх пирога. За бажанням зверху посипаємо цукром (1 ст. л. буде достатньо).
- Випікаємо пиріг у духовці за 180 °C близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою: якщо вона виходить сухою, випічка готова.
Даємо пирогу охолонути близько 30-40 хвилин, а потім акуратно виймаємо. Подаємо пиріг з чорницею теплим або охолодженим. Смачного!
Читайте також:
