Неймовірний пиріг з чорницею: можна навіть вегетаріанцям

Пиріг з чорницею
Джерело: Depositphotos

Сьогодні поділимося рецептом неймовірного пирога з чорницею, який не залишить байдужим нікого!

Цей рецепт ідеально підходить для вегетаріанців та тих, хто дотримується посту.

Отже, як швидко і просто зробити пиріг із чорницею, детально та покроково – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Пиріг із чорницею: рецепт

Якщо використовуєте заморожену чорницю, перед додаванням до тіста дайте їй трохи розморозитися та злийте зайву рідину. Це допоможе уникнути зайвої вологи при випіканні.

  • чорниці – 1 склянка
  • борошно – 2,5 склянки (приблизно)
  • цукор – 1 склянка
  • розпушувач – 1,5 ч. л.
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • куркума – дрібка
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • цедра лимона – 1 ст. л.
  • рослинне молоко (мигдальне, соєве чи вівсяне) – 1 склянка
  • олія – 1/2 склянки
  • сік лимона – 2 ч. л.

Як приготувати пиріг з чорницею

  1. Ягоди промиваємо та просушуємо.
  2. Борошно просіюємо з розпушувачем. Додаємо цукор, сіль, куркуму та ванільний цукор. Перемішуємо.
  3. В іншу миску вливаємо рослинне молоко, олію, додаємо цедру лимона. Перемішуємо до однорідної консистенції.
  4. Поєднуємо борошняну та рідку масу, вливаємо сік лимона та гарно перемішуємо. Тісто повинно вийти консистенції густої сметани.
  5. Форму для випікання застеляємо пергаментним папером та злегка змащуємо олією. Виливаємо у форму 4-5 ст. л. тіста.
  6. У тісто, що залишилося, викладаємо ягоди та злегка перемішуємо. Перекладаємо у форму. Розрівнюємо верх пирога. За бажанням зверху посипаємо цукром (1 ст. л. буде достатньо).
  7. Випікаємо пиріг у духовці за 180 °C близько 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою: якщо вона виходить сухою, випічка готова.

Даємо пирогу охолонути близько 30-40 хвилин, а потім акуратно виймаємо. Подаємо пиріг з чорницею теплим або охолодженим. Смачного!

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка