Варення з жасмину – це вишуканий десерт, який будемо готувати з сушених квітів жасмину, цукру, соку та цедри лимона.
У варення з квіток жасмину також завжди додають фрукти або ягоди. Наш вибір – яблука. Ця комбінація створює унікальний смак, який неодмінно сподобається поціновувачам незвичних смаків та ароматів.
Користь варення з жасмину. Жасмин містить антиоксиданти, що допомагають боротися з вільними радикалами та знижують ризик захворювань. Також жасмин відомий своїми заспокійливими властивостями. Яблука багаті на вітаміни C і K, калій, залізо та антиоксиданти, які підтримують здоров’я серця та імунну систему.
Варення з жасмину: рецепт
Інгредієнти:
- сушені квіти жасмину – 2 ст. л.
- яблука кисло-солодких сортів – 1 кг 400 г
- лимон – 1 шт.
- цукор – 1 кг
- вода – 900 мл
Рецепт варення з квітками жасмину покроково:
- У заварник викладаємо сушені квітки жасмину і заливаємо гарячою водою (100 мл). Залишаємо настоюватися на 15 хвилин.
- Потім жасминовий чай проціджуємо через сито. Квітки нам не знадобляться.
- Яблука миємо, чистимо, видаляємо серцевину. Почищені яблука нарізаємо кубиками.
- У каструлю вливаємо холодну воду (800 мл). Додаємо сік одного лимона та викладаємо яблука. Вливаємо жасминовий чай та всипаємо цукор.
- Каструлю ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо варення з жасмину до загустіння. У процесі приготування важливо періодично перемішувати дерев’яною ложкою.
- Наприкінці варіння (за 5-10 хвилин), додаємо натерту на дрібній тертці цедру лимона. Перевірити готовність можна так. Виливаємо чайну ложку варення на тарілку і поміщаємо у морозилку на 5-7 хвилин. Якщо за цей час воно застигає, значить готово.
- Гаряче варення з жасмину переливаємо у невеликі стерилізовані банки та закатуємо.
Незалежно від того, як ви вирішите використовувати варення з жасмину – в якості приємного доповнення до чаю чи панкейків, на хрусткому тості або як частину складніших десертів – воно завжди буде актуальне. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.