Скоро розпочнеться сезон кабачків, а отже, усі зможуть готувати прості та швидкі страви. Щоб зробити смак цікавішим, спробуйте додати до сметани сир дорблю та перемішати. Подавайте такий соус разом з оладками, буде пікантно.
Оладки з кабачків: рецепт
Щоби зменшити калорійність страви, готові оладки бажано викласти на паперовий рушник.
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- кабачок ‒ 2-3 шт.;
- борошно ‒ 2 ст. л.;
- яйце ‒ 1 шт.;
- часник ‒ 1 зубок;
- сіль ‒ до смаку;
- кріп ‒ до смаку;
- олія ‒ для смаження;
- сметана ‒ для подавання;
- сир дорблю (або інший сир із пліснявою) ‒ на бажання.
Спосіб приготування:
- Кабачки очистьте від шкірки та натріть на великій тертці. Підсоліть і залиште на 10 хвилин випустити сік.
- Відтисніть виділений сік.
- Додайте борошно, яйце та часник, натертий на дрібній тертці. Трішки дрібно нарізаного кропу додайте до маси і перемішайте.
- Викладіть ложкою невеличкі оладки на розігріту з олією сковороду. Смажте на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку, поки вони не стануть рум’яними.
Оладки з кабачків ‒ ідеальна страва: це і корисно, й ситно, просто і швидко у приготуванні та неймовірно смачно. Подавайте зі сметаною чи сметанним соусом з сиром дорблю. Смачного!
Читайте також:
