Опеньки в томаті на зиму – заготівля не складна у приготування, але дуже смачна та універсальна.
За цим рецептом гриби не потребують стерилізації, що значно полегшує процес приготування. Опеньки в томатному соусі на зиму добре зберігається близько пів року. Варто приготувати!
Ця чудова грибна заготівля чудово підходить як гарнір до картоплі, каші чи макаронів.
Опеньки в томаті на зиму: рецепт
Бажано для цього типу консервації використовувати маленькі опеньки, вони краще вбирають маринад і привабливіші в готовій страві.
Інгредієнти:
- варені опеньки – 1 кг
- томатний соус – 250 мл
- морква – 750 г
- цибуля – 1 кг
- олія – 1 склянка (200 мл)
- оцет 9% — 1,5 ст. л.
- спеції та приправи (сіль, цукор, мелений чорний перець, лавровий лист) – до смаку
Як приготувати опеньки в томаті на зиму покроково:
- Почищену моркву натираємо на грубій тертці, а цибулю нарізаємо кубиками.
- У великій сковороді розігріваємо олію та смажимо моркву з цибулею до м’якості.
- Додаємо до овочів варені гриби і смажимо усе разом 5 хвилин.
- Потім вливаємо томатний соус. Перемішуємо і готуємо близько 20 хвилин.
- Додаємо до грибів з овочами в томаті усі спеції та вливаємо оцет. Тушкуємо ще 5 хвилин.
- Гарячу заготівлю розкладаємо у стерилізовані банки та закатуємо.
Опеньки в томаті на зиму зберігаємо виключно у темному у прохолодному місці.
Опеньки не лише дуже смачні, а й корисні. Головне – збирати гриби, зокрема опеньки, варто тільки в екологічно чистих місцях, подалі від доріг, заводів та інших забруднених територій. Крім того, збираючи гриби, слід бути обережними, щоб не переплутати їх з отруйними грибами.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
