Фото Їжа

Опеньки з капустою на зиму: як приготувати смачно та просто

Опеньки з капустою на зиму: як приготувати смачно та просто

Опеньки з капустою на зиму – закуска дуже смачна та малокалорійна. Поєднання лісових грибів, капусти та овочів у томатному соусі надає страві особливого смаку.

А ще ця консервація не потребує стерилізації, що спрощує процес приготування і робить його доступнішим.

Як приготувати опеньки з капустою та важливі поради – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Опеньки з капустою на зиму: рецепт

Досвідчені господині рекомендують використовувати маленькі гриби – вони краще вбирають маринад і виглядають привабливіше у готовій заготівля.

Інгредієнти:

  • опеньки варені – 1 кг
  • капуста білокачанна (дрібно та тонко нашаткована) – 500 г
  • томатний соус – 250 мл
  • морква – 750 г
  • цибуля – 1 кг
  • олія – 220 мл
  • оцет 9% – 1,5-2 ст. л.
  • спеції (сіль, цукор, горошини духмяного перцю, мелений чорний перець, лавровий лист) – до смаку

Окрім опеньків можна використовувати й інші лісові гриби – кожен варіант додасть страві унікального аромату та смаку. Наприклад, чудово підійдуть варені білі гриби, підберезники, підосичники чи лисички.

Приготування:

  1. Моркву чистимо та натираємо на грубій тертці. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Обсмажуємо у великій сковороді на олії моркву з цибулею близько 15 хвилин.
  3. Потім до овочів додаємо капусту і готуємо разом до зменшення об’єму капусти.
  4. Додаємо у сковороду до овочів попередньо відварені опеньки й смажимо все разом протягом 10 хвилин.
  5. Тепер влийте томатний соус, перемішуємо і готуйте ще 20 хвилин на середньому вогні, додавши горошини духмяного перцю та лавровий лист.
  6. За 10 хвилин до закінчення приготування додаємо сіль, цукор, мелений перець і вливаємо оцет. Пробуємо заготівлю на смак та, за необхідністю, додаємо ще трохи спецій.
  7. Гарячі опеньки з капустою на зиму розкладаємо у стерилізовані банки та закатуємо стерилізованими кришками.

Готову консервацію обов’язково зберігаємо у прохолодному темному місці.

Така заготівля стане справжньою знахідкою взимку, оскільки прекрасно доповнить гарніри з картоплі, круп чи макаронних виробів.

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Знайшли помилку в тексті?
Помилка