Опеньки з капустою на зиму – закуска дуже смачна та малокалорійна. Поєднання лісових грибів, капусти та овочів у томатному соусі надає страві особливого смаку.
А ще ця консервація не потребує стерилізації, що спрощує процес приготування і робить його доступнішим.
Як приготувати опеньки з капустою та важливі поради – читайте в матеріалі.
Опеньки з капустою на зиму: рецепт
Досвідчені господині рекомендують використовувати маленькі гриби – вони краще вбирають маринад і виглядають привабливіше у готовій заготівля.
Інгредієнти:
- опеньки варені – 1 кг
- капуста білокачанна (дрібно та тонко нашаткована) – 500 г
- томатний соус – 250 мл
- морква – 750 г
- цибуля – 1 кг
- олія – 220 мл
- оцет 9% – 1,5-2 ст. л.
- спеції (сіль, цукор, горошини духмяного перцю, мелений чорний перець, лавровий лист) – до смаку
Окрім опеньків можна використовувати й інші лісові гриби – кожен варіант додасть страві унікального аромату та смаку. Наприклад, чудово підійдуть варені білі гриби, підберезники, підосичники чи лисички.
Приготування:
- Моркву чистимо та натираємо на грубій тертці. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
- Обсмажуємо у великій сковороді на олії моркву з цибулею близько 15 хвилин.
- Потім до овочів додаємо капусту і готуємо разом до зменшення об’єму капусти.
- Додаємо у сковороду до овочів попередньо відварені опеньки й смажимо все разом протягом 10 хвилин.
- Тепер влийте томатний соус, перемішуємо і готуйте ще 20 хвилин на середньому вогні, додавши горошини духмяного перцю та лавровий лист.
- За 10 хвилин до закінчення приготування додаємо сіль, цукор, мелений перець і вливаємо оцет. Пробуємо заготівлю на смак та, за необхідністю, додаємо ще трохи спецій.
- Гарячі опеньки з капустою на зиму розкладаємо у стерилізовані банки та закатуємо стерилізованими кришками.
Готову консервацію обов’язково зберігаємо у прохолодному темному місці.
Така заготівля стане справжньою знахідкою взимку, оскільки прекрасно доповнить гарніри з картоплі, круп чи макаронних виробів.
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.