Перед Великоднем кожна господиня шукає рецепт ідеальної паски. Сьогодні можна знайти безліч різноманітних рецептів великоднього хліба – на кефірі, дріжджах, згущеному молоці тощо.
Втім особливу популярність має рецепт паски на воді. Факти ICTV підготували для вас легкий рецепт паски на воді, яку зможе приготувати кожна господиня.
Паска на воді – рецепт
Інгредієнти:
Зараз дивляться
- борошно – 500-600 г;
- олія – 110 мл;
- вода – 250 мл;
- цукор – 180 г;
- яйця – 3 шт.;
- дріжджі пресовані – 20 г.
Як приготувати паску на воді:
- Спершу підігрійте воду – вона має бути не гаряча, а тепла. Вилийте теплу воду в миску, додайте дріжджі, 2 ч. л. цукру та 2 ч. л. борошна.
- Ретельно перемішайте воду, накрийте миску рушником і поставте у тепле місце на 20-30 хвилин. Поки готується опара, вбийте у миску яйця, додайте цукор і ретельно перемішайте міксером. У вас має вийти густа жовта маса.
- Зʼєднайте збиті яйця з опарою та ретельно перемішайте.
- Починайте поступово додавати до маси половину борошна (його варто всипати частинами, постійно помішуючи тісто). Суміш повинна за консистенцією нагадує сметану.
- Влийте у тісто олію, ретельно перемішайте та всипте іншу частину борошна. Знову перемішайте тісто.
- Коли маса не буде липнути до рук, сформуйте невеликі кульки та перекладіть їх у попередньо змащені олією форми для випікання.
- Накрийте форми з тістом рушником і залиште у теплому місці на 20-30 хв. Майбутні паски мають “підрости”.
- Тепер помістіть паски у духовку та випікайте за 180 °C 1 годину.